İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı 1. Olağan Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Fon Yönetimi ve Aktüerya Daire Başkanı Fazlı Küçük, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya ile ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının ilimiz istihdamının artmasına, işsizliğin de azaltılmasına katkı sunacağına inandığını söyledi.
Kırşehir’de istihdam sorununun çözülmesine dair çalışmalar yürütüldüğünü belirten Vali İbrahim Akın, “İl düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi de bugünkü toplantıda Kurul üyeleri ile görüşülüp değerlendirilecektir. 2018 Yılı 4. Dönem toplantısında alınan kararların uygulanmasına yönelik çalışmaların neler olduğu, bu çalışmalar çerçevesinde İş-Kur ile Milli Eğitim İl Müdürlüklerimizce uygulanan programların denetlenmesine ilişkin denetim sonuçlarının değerlendirilmesi, 2018 yılı faaliyet raporunun kurulumuzun onayına sunulması, Kırşehir İş Gücü Piyasası Araştırma Raporundaki tespitler ve kurumlarımızın talep ve önerileri doğrultusunda oluşturulan 2019 yılı İşgücü Eğitim Planının kurulun görüş ve onayına sunulması, açılan kursların kurulun onayına sunulması gibi konular da bu toplantıda değerlendirilecektir. Toplantının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Fon Yönetimi ve Aktüerya Daire Başkanı Fazlı Küçük de yaptığı konuşmada, “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantılarının merkezden takip edilmektedir. Temel amacımız kurulların çalışmalarını daha etkin ve daha verimli hale getirmektir. Bu süreçte, sizlerin görüş ve önerileri yeni politikalar geliştirmek adına önemlidir.” dedi.
Ardından, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya’nın kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)