Kırşehir listede yok!

İşte Türkiye'nin en yoksul şehirleri!

Enflasyon tartışmalarıyla gündem olan TÜİK, kritik verileri açıkladı. Türkiye'de gelirin en yüksek olduğu şehir İstanbul olurken yıllık gelirin en düşük olduğu iller arasında dikkat çeken şehirler var. Aynı şekilde gelir eşitsizliğinin en fazla olduğu iller arasında İstanbul da var. Kırşehir listede yok.

TÜİK, 2021'deki araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en yoksul şehirlerini açıkladı. Yoksulluk oranının en düşük olduğu şehirler dikkat çekerken listedeki birçok il 'sürpriz' olarak nitelendirildi. İşte TÜİK'in açıkladığı o rapor ve Türkiye'nin en yoksul şehirleri...

TÜRKİYE'NİN EN YOKSUL ŞEHRİ ADANA VE MERSİN OLDU! TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Türkiye'nin en yoksul şehri Adana oldu. Yoksulluk oranının en yüksek olduğu şehirler ise %14.4 ile Adana, Mersin ve %13.7 ile Mardin, Batman, Şırnak, Ağrı, Kars, Siirt ve Ardahan oldu.

BURSA VE ESKİŞEHİR SÜRPRİZİ!

Göreli yoksulluk oranı en düşük İBBS 2. Düzey bölgeleri ise yüzde 2,2 ile Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, yüzde 6,5 ile Bursa, Eskişehir, Bilecik ve yüzde 7,7 ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis olarak hesaplandı. Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2021 yılı sonuçlarına ilişkin gelir bilgileri, bir önceki takvim yılı 2020'yi referans alıyor. Gelir hesaplamalarında, hanehalkı gelirleri, hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak eş değer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine dönüştürülüyor. (AA)