Geçen yıllarda Kırşehir Belediyesi’ne “İşbaşı Eğitimi Programı” çerçevesinde 500-600 kişi veren İŞKUR’un geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kırşehir Belediyesi’ne işçi vermemesine Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’ndan tepki geldi. 
Kanunlara ve mevzuata uygun bir şekilde İşbaşı Eğitim Programından yararlanmak için Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü’ne yazılı talepte bulunduklarını, ancak 16.03.2021 tarihinde Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından İl Müdürü Metin Ülgen Kaya imzalı bir cevap yazısı gönderilerek, herhangi bir gerekçe gösterilmeden taleplerinin ret edildiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Pandemi süreci ile birlikte halkımızın yoğun bir ekonomik krizle boğuştuğu, ülkemizde ve ilimizde işsizliğin had safhada olduğu bu dönemde, işsizliğe bir nebze de olsa çözüm bulmak ve istihdam yaratmak adına Belediye Şirketimiz olan Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tesis Hiz. Elek. ve Mob. San. Ltd. Şti. adına İŞKUR tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programı’nda 100 kişinin çalıştırılması talebiyle 09. 03. 2021 tarihinde resmi yazıyla başvuru yapılmıştır.
“Kanunlara ve mevzuata uygun bir şekilde göndermiş olduğumuz İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili talep yazımıza 16.03.2021 tarihinde Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından İl Müdürü Metin Ülgen Kaya imzalı bir cevap yazısı gönderilmiş, herhangi bir gerekçe gösterilmeden talebimizin uygun görülmediğine dair ret cevabı tarafımıza bildirilmiştir.
“Kırşehir Belediyesi tarafından başvurulan 3 aylık İşbaşı Programı çerçevesinde Park ve Bahçe işlerinde çalıştırılmak üzere alınacak 100 kişinin İŞKUR’un tarafımıza göndermiş olduğu olumsuz cevap, işsizlikle boğuşan hemşehrilerimize büyük bir mağduriyet yaşatmıştır.
“Bizden önceki dönemde İŞKUR tarafından yaklaşık 500-600 kişinin Toplum Yararına Program dahilinde 6- 9 ay süreli olarak Belediye işlerinde çalıştırılmak üzere gönderilmesine rağmen bizim dönemimizde 1 kişinin dahi gönderilmemesi siyasi bir tutum sergilendiğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır.
“Kamuoyunda üç harfli market zincirleri olarak bilinen BİM, A 101, ŞOK gibi özel hizmet veren firmaların faydalanmasına rağmen vatandaşımıza kamu hizmeti sunan Belediyemiz Şirketi’nin İşbaşı Eğitim Programı’ndan siyasi tavır ve tutum nedeniyle faydalandırılmamasını, siz kıymetli hemşehrilerimizin vicdanına bırakıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi Kırşehir Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Belediyemiz için “Attıkları adımdan haberimiz var’’ diye açıklamada bulunmuştu, herhalde bu olaydan da haberi vardır. Gösterilen bu tavrı kınadığımızı ve sonuna kadar konunun takipçisi olacağımızı bütün kamuoyuna saygıyla bildiririz.” (HABER: BEYHAN BALLI)