Kırşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun olağan ikinci toplantısı, tüm dünyayı saran Covid-19 salgın hastalığına karşı önlem alınarak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak 28.07.2020 tarihinde saat 10:30’da Valilik Toplantı salonunda Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde mevcut istihdamın korunması, bunun üzerine ilave istihdam olanaklarının yaratılması ve engelli eski hükümlü kendi işini kurma hibe desteği projesinin vatandaşlar için faydalı olduğunu belirterek, tüm dünyayı saran koronavirüse karşı ülkemizin aldığı tedbirlerde başarılı olduğuna dikkat çekti.
İlimizde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik bu toplantıda alınacak kararların faydalı olacağına inandığını belirten Vali İbrahim Akın, “Düzenli olarak yapmış olduğumuz İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının 2020 Yılı 2. Toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, yürütme kurulumuzca yapılan çalışmalar gözden geçirilecek. Akabinde, kurslarla ilgili denetim raporları ve sonuçları hakkında kurul bilgilendirilecek” dedi.
Ardından, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya’nın kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik görüş ve önerilerinin alınması, 2020/2. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği Yürütme Kurulunca oluşturulan eylem planlarının Kurulun bilgisine sunulup, uygulama sonuçları hakkında Kurula bilgi verildi.
Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen (İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursları, Toplum Yararına Çalışma Programı vb.) faaliyetlerin Denetim Kurulu tarafından hazırlanan denetim raporlarının Kurula sunulması ve denetim sonuçları hakkında Kurul üyelerine bilgi verildi.
Mucur Kaymakamlığı’nın talebi doğrultusunda, “El Nakışçısı”, Özbağ Belediyesi Personel Limited Şirketinin talebi doğrultusunda Turşu Üretim Elemanı ‘’Turşucu’’ ve Özbağ Belediyesi’nin talebi doğrultusunda ‘’Hamurkar’’ dallarının açılması hususunda karar verildi.
2020/1. Dönem Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmaya yönelik başvuru sonuçlanan 12 vatandaşların proje sonuçları Kurulun bilgisine sunulup, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya tarafından Kurula bilgi verildi.
2020/2. dönem Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmaya yönelik toplamda 22 adet (13’ü Engelli, 9’u Eski Hükümlü ) başvuruları bulunan vatandaşlarımızın hazırladığı projelerinin onaylanmak üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.
Bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının 14.10.2020 saat 10:30’da Kırşehir Valiliği toplantı salonunda yapılmasının planlanmasına karar verildi.
Toplantıda ayrıca, İl düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sonlandırıldı. (HABER MERKEZİ)