İHSAN YEŞİLLİ’DEN TSO YÖNETİMİNE KUTLAMA

Yeşilli: “Kırşehir’in sorunları konusunda birlikte çalışma kararı 
alan TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetimini kutluyorum”

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 30 yıl başkanlığını yapan İhsan Yeşilli TSO’nun Kırşehir’in tüm sorunlarının takip edilerek çözüme ulaştırılması için karar almalarının yerinde bir adım olduğunu değerlendirdi.
    Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin aylardır üzerinde çalıştığı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla ortak bir karar alarak her ay bir çalıştay yapılarak Kırşehir’in sorunlarının çözümü için ortak çalışma yapılmasını değerlendiren Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 30 yıl başkanlığını yapan 90 yaşındaki İhsan Yeşilli, “Kırşehir’in sorunları konusunda birlikte çalışma kararı alan TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetimini, çalıştaya katkı sunan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu ile Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül’ü kutluyorum” dedi.  
    Geçtiğimiz hafta alınan bu tarihi çalıştay kararını değerlendiren İhsan Yeşilli, Kırşehir’deki sivil toplum kuruluşlarının çözümlemesi gereken 19 önemli sorununu dile getirip, bundan sonra her ay bu sorunların muhataplarıyla bir araya gelerek takip edeceklerini açıklamalarının Kırşehir için önemli bir adım olduğunu söyledi.    
    İhsan Yeşilli, Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığını yaptığı yıllarda, Petlas, Meytaş, Çemaş, Oralsan, Türktur ve Kervansaray İşçi Yem Sanayi gibi tesislerin kurulması için çok büyük mücadeleler verdiğini, hem TSO’nun, hem de kendisinin hisse alarak Kırşehir’e kazandırdıklarını, yatırımcılara öncülük ettiklerini açıkladı.
İhsan Yeşilli, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Şimdi görüyorum ki Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve yönetim kurulu, diğer oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile bir araya gelerek Kırşehir’in âli menfaati için karar almaları son derece yerinde ve doğru bir karardır. Bu çalışmalar beni heyecanlandırdı, gurur duydum, mutlu oldum. Kırşehir’in sorunlarının çözümü için bir araya gelip, tek yumruk olan tüm sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin alınlarından öpüyorum, başarılar diliyorum. Kırşehir’e hizmet yolunda bir araya gelsinler. Ben Kırşehir’e bir taş dikenin her zaman yanında oldum, bundan sonra hep yanlarındayım. Sivil toplum kuruluşlarının başkanları bütün siyasileri sık sık bir araya getirsinler, birlikte çalışma yürütsünler, birlikte başarı elde etsinler. Bizim görev yaptığımız yıllarda Kırşehir TSO’nun aylık toplantılarına valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, tüm oda başkanları ve basın mensupları katılırdı. Bir çalışma programı yapılır ve buna göre takibi sağlanırdı. Kararlar hep ortak alınır ve sonuçlandırılırdı. Amacımız yatırımcılara destek verip, onlara Kırşehir’e iş sahaları açtırıp, ilimizin kalkınmasına katkı sunmalarını sağlamaktı. Kırşehir için çalışanlara, alın teri döken herkese başarılar diliyorum. Ve özellikle Kırşehir’in sorunlarını sürekli gündemde tutan, haber ve yorumları ile gerçek bir Kırşehir gazetesi olduğunu her zaman kanıtlayan “Kırşehir Çiğdem” Gazetemizi de kutluyorum. 
“Orta Anadolu’nun ortasında, yatırıma muhtaç Kırşehir için çok şeyler yapılabilir. Geçmişte Kırşehir’e kazandırdığımız Organize Sanayimiz hala yatırımcı bekliyor, sorunları çözüm bekliyor. Bugün yatırımcılar için her türlü teşvik ve destekler veriliyor. Bunlar çok iyi değerlendirilmelidir. Kırşehir yatırım konusunda çevre illerden geri kalmıştır. İnanıyorum ki Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odamız bütün bu sorunların üstesinden gelecektir. Ben Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odamızın başkan ve yönetim kurulu üyelerini bir kere daha kutluyor, Kırşehir’e hizmet yolunda başarılar diliyorum.” (HABER: SALİH GÜNER)