“Bu gidişe dur denilmesi lazım” diyen Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:

“Hiçbir esnafımızı geri çevirmiyoruz, 300 milyon liralık can suyu kredisi verdik”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 
Esnafların en temel sorunlarının başında zincir marketlerin geldiğini, pandemiden dolayı küçük esnaf iş yapamazken, bu zincir marketlerin köşeyi döndüğünü belirten Başkan Bahamettin Öztürk, “Öncelikle esnaflar olarak en temel sorunumuz zincir marketler. Benim küçük esnafım pandemide kan ağlarken bu şirketler köşeyi döndüler. Etiketlerdeki fiyatların artışı Dolar ve EURO artışından önde gidiyor. EURO yüzde 20 artıyorsa etiketler yüzde 60 oranında artıyor. Fırsatçılar depoladıkları ürünleri yüksek fiyatlarla piyasaya sürüyor. Yukardan gelen bir emirle fiyatlar artırılabiliyor. Bizim esnafımız zaten veresiyeyle borçla evini geçindiriyor. Bu gidişe devletimizin dur demesi lazım. Verilen para cezaları yeterli olmuyor. Buradan Kırşehir halkına sesleniyorum. Bu fırsatçı 3 harflilerden uzak dursunlar. Bizim düğünümüze cenazemize yerel esnafımız geliyor. Onların kepenklerinin açık kalması gerekiyor. Memleketimize sahip çıkmak esnafımıza sahip çıkmaktan geçiyor. Gün dayanışma ve birlik günüdür. Böylelikle hem ekonomimize destek oluruz hem de sokağımızın ışıkları esnaflarımızı bu yük altında bırakmayız” dedi.
“ESNAFLARIMIZI GERİ ÇEVİRMİYORUZ”
Başkan Öztürk, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üzerinden toplam 3600 esnafımıza plasman hedefimiz olan 100 Milyon TL’yi aşarak yaklaşık 300 Milyon Lira can suyu kredisi verdikleriniz de belirterek, “Hiçbir esnafımızı geri çevirmedik. Biz bu memleketin çocuğuyuz. Tüm esnaflarımızı tanıyor ve sahipleniyoruz. Bankalara sesleniyorum. Kırşehir’de kimsenin alacağı kalmaz. Tüm esnaflarımıza kefiliz. Bu zor süreçte esnaflarımıza zorluk çıkarmasınlar. 175 Bin TL olan kredi üst sınırımız 210 bin TL’ye yükseldi. Kredi için gelen esnaflarımızı geri çevirmemeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Başkan Bahamettin Öztürk, 34. Ahilik Haftası’nın bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile dolu dolu ve daha canlı geçtiğini de belirterek, “Her ne kadar programda Kırşehir’i temsilen bizler konuşma yapma fırsatı bulamasak ta güzel bir program oldu. Elbette Kırşehir’in sorunlarını Cumhurbaşkanımıza aktarmak isterdik. Valimizin, Belediye Başkanımızın, bizim görüşme yapmamız gerekirdi. Kırşehir’in kanayan yarası haline gelen birçok sorundan Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahi yoktur. Bunları bilse bir talimatıyla sorunları çözebilirdi. Ancak şahsım adına öyle bir ortam bulamadım. Israr etmeme rağmen de görüşemedik” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)