Kırşehir’de denetim yok, fiyatları sürekli artıyor, alım gücü düşen halk bakıyor!

GIDA FİYATLARINA YETİŞEMİYORUZ!

Son bir yıldır özellikle döviz kurundaki artışı bahane ederek gıda ve giyim sektöründeki fiyat artışları hız kesmeden devam ediyor.
Gelirleri sürekli düşen Kırşehir’deki vatandaşlar, mecbur olmadıkça alışverişe çıkamadıklarını, sadece gıdaya yöneldiklerini ifade ediyorlar. Gıda fiyatlarındaki artışın sürekli değişen etiketlerle karşılaştıklarını belirten Kırşehirliler, bu konuda denetimlerin daha da arttırılması gerektiğini söylüyor.
İsimlerinin açıklanmasını istemeyen vatandaşlar, marketlerdeki gıda fiyatlarının her gün değişmesine bir anlam veremediklerini belirterek, “Kırşehir’deki büyük marketler ne yazık ki sürekli etiket değiştiriyor. Bugün 5 liraya aldığınız bir ürünü, bir gün sonra 7 liraya çıkıyor. Özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde etiketlerin bu kadar değişmesine anlam veremiyoruz. Marketler birkaç üründe indirim gösteriyor, diğer ürünlerin fiyatlarını arttırıyor. Biz de bu nedenle tüm marketleri dolaşarak fiyat araştırması yapıyoruz. Bir markette 5-6 liraya aldığımız ürünü bir başka markette 3-4 liraya alıyoruz. Bu fiyatları kim nasıl belirliyor, neden ilgililer gerekli denetimleri yapmıyor? Bizler sürekli kazıklanmaktan bıktık. Zaten alım gücümüz iyice düştü, bu gidişle yiyecek-içecek te mi alamayacağız” diye dert yandı.
Hükümetin yıllık enflasyon rakamları yüzde 8-9 olarak açıklamasına rağmen gıdada enflasyonun kat kat üstünde olduğunu da belirten Kırşehir’deki vatandaşlar, “Türkiye’de madem enflasyon yüzde 10’un altında o zaman gıdada fiyatlar neden yüzde 50’den fazla artıyor? Bizlerin gelirleri, maaşları elektrik, doğalgaz ve diğer zamlarla çoktan eridi, gitti. Emekli işçinin, çalışan memurun, emekli memur ve emekli öğretmenin satın alma güçleri düştü ve adeta yoksullaştı. Dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye’de neden hep yükseliyor. Bizler gıda maddeleri dışında doğru düzgün bir şey alamıyoruz. Hükümet artık bir an önce yanlış gıda ve tarım politikalarını bırakıp, üretime yönelmeli. Tarım ve hayvancılıkta üretim sürekli düşerken, gıda fiyatları hiçbir zaman aşağıya çekilemez” dediler.
Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte doğalgaz ve elektrik kullanımının başladığını, gelecek aydan itibaren doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemek için boğazdan, giyim ve kuşamdan vazgeçeceklerini de belirten vatandaşlar, hükümetin halkın alım gücünü arttırmak için maaşlarda ciddi bir artış yapmaması halinde bu kışın kendileri için çok zor geçeceğini sözlerine eklediler. (HABER: BEYHAN BALLI)