Sudan salçaya, deterjandan peçeteye kadar her ürün her gün zamlanıyor!

FIRSATÇILAR HER GÜN ETİKET BASIYOR!

Döviz kurlarındaki artışı gerekçe gösteren bir çok firma ellerinde ürünleri ya piyasaya sürmüyor, ya da sürdükleri ürünlerin fiyatlarını ikiye katlıyor. Bu durumu gerekçe gösteren marketler ve gıda satıcıları her gün zam yaparak etiketleri değiştiriyor.
Sudan salçaya, deterjandan peçeteye, makarnadan, peynire, süte, yoğurta, tereyağa ve çaya kadar bir çok gıda ürününün fiyatlarının her gün değiştiğini gören tüketiciler, bunu yapanların fırsatçı ve vicdansız olduğunu söylediler.
Vali İbrahim Akın’ın son aylarda döviz kurundaki artışı gerekçe göstererek sattıkları mal ve ürünleri yüksek oranda arttıran kişi ve firmaları yakın takibe aldıklarını açıklamasına rağmen, fırsatçıların fiyatları arttırmadığı gün hemen hemen yok gibi.
İsmini açıklamayan bir hemşehrimiz gazetemize gelerek, “6 kiloluk bir deterjan almak için bir markete gittim 37 lira olduğunu gördüm. Kredi kartımın kesimi yapılsın da alayım diye düşündüm. Bir hafta sonra gittiğimde fiyatının 42 liraya yükseldiğini gördüm. Bu nasıl vicdansızlıktır anlayamıyorum, Her markette fiyat farkları var. Bir markette çay 22 lira, diğer markette 33 lira. Bir markette aynı marka tereyağı 45, diğerinde 55 lira. Bir kaşar peyniri 22 lira, diğerinde 26 lira. Herkes kafasına göre, tutturabildiğine göre satıyor. Ne denetim var, ne de ceza. Ben Kırşehirlilerden alışveriş yaparak tüm marketleri dolayıp hangi ürün orada ucuzsa orada almalarını öneriyorum. Yoksa bir markete gidip alışveriş yapanlar olursa en az 50 lira fazla para vermiş olacaklar” diye konuştu.
Bilindiği üzere Vali İbrahim Akın, son aylarda döviz kurundaki artışı gerekçe göstererek sattıkları mal ve ürünleri yüksek oranda arttıran kişi ve firmaları yakın takibe aldıklarını ve bunlarla ilgili gerekli denetimleri yaptıklarını ve halkı yüksek fiyatlarla mağdur eden kimsenin gözünün yaşına bakmadan gerekli cezaları vereceklerini söylemiş ve denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetmişti.
Ne oldu, nasıl oldu anlamaya çalışırken her şeyin fiyatı bir anda yükseldi. Ne yapacağımızı bilemez bir halde öyle uzaktan izlemekten başka da bir çaremiz kalmadı.
İnşaat sektöründe kullanılan demirin bir tonu geçen sene 1.450 TL iken şu an 5.000 TL gibi bir fiyata denk geliyor.
Karpuz da lüks bir meyve artık. Bir ay önce 50-75 kuruş arasında satılan karpuzun kilosu Kırşehir’de bugünlerde 2 liradan satılıyor.
Yemeklerimizin olmazsa olmazı salça. 850 gramı 4 TL olan salça şu an 8.5 TL gibi bir fiyata satılıyor.
Isınma ihtiyacı için kömür kullananlara kötü bir haberimiz var. Isınma ihtiyacı için kömür kullananlara kötü bir haberimiz var. Bir tonu 800 TL olan kömürün şu anki fiyatı 1.700 TL. Fakir fukara nasıl ısınacak gerçekten merak konusu.
Mutfaklarımızın vazgeçilmezi kuru fasulye. 9 TL gibi bir fiyattan 13 TL'yi gördü son dönemlerde. Et yiyemeyenler bu gidişle baklagil de yiyemeyecek.
Ufak kutu süt. Okulların açılması ile birlikte minik yavrularımızın beslenme çantasına konulan 200 ml süt 75 kuruştan 1.60 TL'ye çıktı.
Kahvaltıların, tostların olmazsa olmazı kaşar peyniri 700 gr fiyatı 15-17 lira arasında iken şu anda 26 TL gibi bir tutar ödemeniz gerekiyor.
A4 kağıdının topu 10 liradan 22 liraya yükseldi. Defter ve kitap fiyatlarının da iki katına çıkması bekleniyor.
10 kg çamaşır deterjanını 30 TL'ye alabilirken şimdi 70 TL gibi bir fiyata satılıyor.
Kırşehir’de yapılan denetimlere rağmen, fiyatlarını her geçen gün arttırılması ise vicdansızlık ve fırsatçılık olarak değerlendiriliyor.(HABER: SALİH GÜNER)