Şehrimizde faaliyet gösteren fırıncılar un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, işçilikteki artışları gerekçe göstererek ekmeğe zam yapılması için başvuruda bulundu.
Kırşehir Kahveciler, Otelciler ve Fırıncılar Odası, üyelerinden gelen zam taleplerini gerekçe göstererek halen 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin 1,5 lira olması için Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne başvurdu.
Bu yıl Mart ayında 1 liradan satılan ekmeğin 1 lira 25 kuruşa çıkarıldığı Kırşehir’de  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ün ekmek fiyatının artışına sıcak bakmadığı, çevre il ve ilçelerdeki ekmek fiyatlarının tespit edilmesini istediği öğrenildi. 
Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve işçilik maliyetlerinin çok arttığını, bu nedenle zarar ettiklerini belirten Kırşehir’deki fırıncılar, “Geçtiğimiz Mart ayında 1 lira 25 kuruşa çıkartılan ekmeğe 7 aydır herhangi bir artış olmadı. Bu süre içinde unun torbası 90 liradan 130-140 lira yükseldi. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatları yükseldi. İşçilik ve diğer maliyetler artı. Dolayısıyla biz de aylardır zararına ekmek üretip satıyoruz. Artık zam kaçınılmaz oldu. Büyük şehirlerde ekmek fiyatları zamlanırken, bizim Kırşehir’de de fiyatların yeniden belirlenmesini istiyoruz” dediler. 
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlar Meclisi’nin Fırıncılar Odası’nın zam talebini 25 Ekim’de görüşmesi beklenirken, fırıncıların zam talebini duyan Kırşehirliler, “Bize aylardır kalitesiz ekmek yediren fırıncılar zam istemeyi biliyorlar, ama nedense bozuk, yanık, hamur ekmek üretmeye devam ediyorlar. Bu konuda fırıncı esnafımız biraz kaliteye baksınlar. Eğer gerçekten zarar ediliyorsa ilgili kurumlar fırıncıların hakkını vererek onları mağdur etmeyeceklerdir diye düşünüyoruz. Bu konuda Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Zabıtası ekiplerinin fırınları daha sıkı denetleyerek bizlere sağlıksız ekmek yedirmemelerini istiyoruz” diye görüş bildirdiler. (HABER: BEYHAN BALLI)