Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği esnafa destek kampanyasını sürdürüyor.
Pandemi döneminden olumsuz etkilenen ve zincir marketlerin haksız rekabeti karşısında çaresiz kalan yerel esnaf için “Esnafına Sahip Çık Kırşehir” kampanyası başlatıldı. Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından başlatılan kampanya ile vatandaşların küçük esnafa destek olması ve alışverişini küçük esnaftan yapması için çağrıda bulunuluyor. Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği hazırladığı kliplerle daha fazla vatandaşa ulaşarak alışveriş davetini her fırsatta yineliyor.
Pandemi döneminde çoğu iş yerinin kapalı kalması veya müşteri kabul edemeyerek ekonomik anlamda sekteye uğramasının tüm şehri etkileyeceğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, vatandaşların zincir marketler karşısında küçük esnafa destek olması çağrısında bulundu. Öztürk, “Pandemi koşulları altında ekonomik olarak en büyük darbeyi esnaflarımız aldı. Bazı esnaflarımız iş yerini açamadı. Çoğu esnafımız iş yerini açsa da müşteri kabul edemedi. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde vatandaşlarımızı yerel esnafa desteğe davet ediyorum. Esnafımıza en büyük desteğimiz alışverişlerimizi zincir marketler yerine onlardan yapmamız olacaktır. Özellikle alışveriş yoğunluğunun yaşandığı Ramazan ayında evimizin ihtiyaçlarını yerel esnaftan giderelim” dedi.
“3 HARFLİLER” ESNAFI YIPRATIYOR
Başkan Bahamettin Öztürk, “3 harfli” zincir marketler her sokakta her mahallede kendini gösteriyor. Giyecekten beyaz eşyaya, kırtasiyeden cep telefonuna kadar her sektörden ürünü bir arada satıyorlar. Bu durum onlarca sektörü ekonomik olarak olumsuz etkiliyor. Esnafın daha fazla zarar görmemesi için artık her sektör kendi ürününü satmalı. Bunun için de Perakende Yasası’nda gerekli düzenlemeler acilen yapılmalı. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunuyor ve elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
DESTEĞİMİZİ HİSSETTİRME ZAMANI
Kardeşlik ve birlikteliği temsil eden Ramazan Ayını idrak ederken, küçük esnafa sahip çıkılmasını isteyen Başkan Öztürk, “Küçük esnaf, maddi sıkıntınız olduğunda size destek çıkar, veresiye verir. Düğününüze, cenazenize küçük esnaf gelir. Yeri geldiğinde anahtarınıza, eşyalarınıza hatta çocuğunuza bile gözü gibi bakar. Onlar bugüne kadar bize destek oldular, şimdi esnafımıza desteğimizi hissettirme zamanıdır. Kardeşlik ve birlikteliği temsil eden Ramazan Ayını idrak ederken; bizlerden güler yüzünü esirgemeyen, evimize mahallemize, şehrimize sahip çıkan yerel esnafımızı unutmayalım. Kepengini kapalı gördüğümüzde pişmanlık duymamak için esnafımızın bugün yanında olalım.” dedi. (HABER MERKEZİ)