Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:
“ESNAFIN BAĞ-KUR MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, sigorta prim borçları için esnafa geriye dönük borçlanma hakkı verilmesini talep etti.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, binlerce esnafın emeklilik yaşı geldiği halde geriye dönük borçlanma hakkı beklediğini ve BAĞ-KUR mağduriyeti yaşayan esnafların bir çözüm istediğini dile getirdi.
Başkan Öztürk yaptığı yazılı açıklamasında, “TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in de belirttiği gibi emeklilik bekleyen birçok esnafımız mağduriyet yaşıyor. 4 Ekim 2000 tarihinden önce vergi ve oda kaydı olup esnaflık yapan ancak BAĞ-KUR primini yatırmayan esnaflarımız için geriye dönük borçlanma hakkı getirilerek bu esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. 
Öte yandan SSK’lı çalışanlar için emeklilik prim sayısı 7 bin 200 iken esnaf ve sanatkâr için bu sayı 9 bin. Arada 5 yıllık bir fark var. Esnafımız gecesini gündüzüne katıyor. Hafta sonu bayram demeden çalışıyor ancak emeklilik için daha uzun süre beklemesi gerekiyor. Devletimiz büyüktür. Bu mağduriyetleri gidermek için gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Bizler yazışmalarımızı ve görüşmelerimizi sağlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu konuların takipçisi olacağız” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)