Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:

“Esnafımıza verilen kredi
faizleri yüzde 4,5’a düştü”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, esnaf kredi faiz oranlarının yüzde 4,5'e düştüğünü müjdeledi.
Bahamettin Öztürk, Cumhuriyet tarihinde esnaf ve sanatkârın ilk defa bu oranlarda kredi kullanabileceklerini belirtti.
Son iki ay içerinde Esnafa verilen kredi faiz oranlarının art arda önce % 6'ya şimdi de Cumhuriyet tarihinde ilk defa yüzde 4,5 seviyesine düştüğünü ifade eden Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; faizlerdeki indirimin kendileri için de büyük bir sürpriz olduğunu kaydederek, kredilerin amacında kullanılması ve zamanında ödenmesi halinde, bugünkü faiz sistemi içerisinde bedava para denecek kadar aşağılarda olduğunu belirtti.
BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU
Ekonomik ve döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı 2019 yılı ortalarında faizlerin %8'e kadar yükseldiğini belirten Öztürk, “Hükümetin müdahaleleriyle önce yüze 6’ya şimdi de hiç beklemediğimiz bir anda yüzde 4,5’e düşürüldü. Bundan önce %6 faiz oranı ile kredi kullanan esnaf ve sanatkârın bu indirimlerden yararlanamayacağını dile getiren Öztürk. %4,5 faiz oranı yeni kredi kullanacak esnaflarımıza uygulanacaktır” dedi.
CANSUYU OLABİLECEK NİTELİKTE BİR PARA
Başkan Öztürk, “Bizim vermiş olduğumuz krediler amacında kullanılırsa zamanında ödenirse, bugünkü faiz sistemi içerisinde CANSUYU olabilecek nitelikte bir para. Yeter ki esnaf arkadaşımız aldığı parayı amacında kullansın, zamanında ödesin. Amacında kullanmayıp, zamanında ödemediği taktirde sıfır faizli kredi de versek bir gün onu ödemekte sıkıntı çekecektir” diye konuştu.
CUMHURİYET TARİHİNDE İLK DEFA BÖYLE BİR KREDİ VERECEĞİZ.
Esnafın zor bir süreçten geçmekte olduğunu, böyle bir zamanda düşük maliyetli sıcak bir paranın esnafın eline geçmesi ile birlikte zorluğun üstesinden gelerek, esnafın kalkınmasında önemli bir rol üstleneceğini ifade Öztürk; “Hiç beklemedikleri bir anda yapılan bu faiz indiriminden çok memnun olduklarını, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu oranlarda esnaf ve sanatkâra kredi kullandıracaklarını belirterek, kredi faiz oranlarının düşürülmesinde emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)