Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk: 

ESNAFIMIZA VERİLECEK HİBE 
BAŞVURULARINA BAŞLANDI 

KIRŞEHİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem Bakanlar Kurulu kararınca Covid 19 salgınından zarar gören esnaf sanatkarlara yönelik hibe desteğine başvuruların bugün itibariyle başladığını açıkladı.
Başvuruların 25 Mayıs’ta e-devlet üzerinden başlayarak bir ay boyunca süreceğini belirten Başkan Bahamettin Öztürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bakanlar Kurulunca alınan ve salgın tedbirler sebebiyle işlerine ara veren esnafa iki grup halinde 3 ve 5 bin lira destek verilmesi yönündeki kararın Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
Başkan Öztürk, esnaf sanatkarlara verilecek destekler için başvuruların e-devlet üzerinden 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren başladığını ve başvuruların bir ay süresince devam edeceğini kaydetti.
Başkan Öztürk, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, Covid 19 salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf sanatkârlara verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esasları Ticaret Bakanlığınca belirlenerek yürürlüğe girdi” dedi. 
Başkan Öztürk, şöyle devam etti:
“Hibe Desteğiyle ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açılmaya göre, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere 20/05/2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği verileceği açıklanmıştı. Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecektir. Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs 2021 tarihindeki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu kabul edilecektir. Başvurular yalnızca e-Devlet  (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacaktır. Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23:59’a kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi başvuru alınacaktır; 
“0-1 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü,
“2-3 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü,
“4-5 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü,
“6-7 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü,
“8-9 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,
“30 Mayıs - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir. Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecektir. 
“Koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimize verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esasları da belirlendi. Tek seferde, iki ayrı grup halinde verilecek 5.000 Türk Lirası ve 3.000 Türk Lirası hibe desteğinden 17/05/2021 tarihinden önce (bu tarih dâhil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler faydalanacak.” (HABER: BEYHAN BALLI)