Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:

“ESNAFIMIZ, KİRALARIN ALTINDAN KALKAMIYOR”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk zor günler geçiren esnafın birde kira artışıyla daha da zor duruma düşeceğini konutlara getirilen %25’lik kira zam sınırının iş yerlerine gelse bile esnaf için bu oranın bile fazla olduğu söyledi.

Esnafın iş yeri kiralarının altından kalkamadığını belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken esnafımızı derinden sarsan kira zamlarıyla ilgili çağrıda bulunarak konutlara getirilen %25’lik kira zammı sınırının iş yerlerine de getirilmesini istemişti. Başkanımıza katılmakla birlikte küçük bir şehir olan Kırşehir’de esnaflarımız için %25 artış bile sarsıcı olacağını belirtmek isterim. Büyük şehirlerde yüzde 25’e sabitlenmesi normal ancak küçük şehirlerde zaten esnaflarımız iş yapamıyor. Pandemiyi yeni atlatıyoruz, esnafımız zor durumda. Keşke esnafımız kazansa da kirasını da faturalarını da rahatça ödese. Ancak geldiğimiz durumda esnafın hali ortada. Veremeyeceği kira bedellerini isteyip de onları da zor duruma sokmanın gereği yok. Mal sahibi geçim derdinde olduğu kadar esnaf da geçim derdinde. Siftah yapmadan iş yerini kapatan esnaflarımız var. Mal sahipleri 20-30 yıllık kiracısını da zor durumda bırakmasın. Karşılıklı anlayış içinde olmalıyız.

Yurtdışında yaşayan hemşerilerimiz memleketlerine gelmeye başladı Düğünler, yaklaşan kurban bayramı esnafımız için hareketli dönemlerin başlangıcı. Vatandaşlarımız da alışverişleri için yerel esnaflarımızı tercih ederse, esnafımız kirasını da öder faturasını da öder. Her kesim rahat eder. Bu zor günlerin altından birbirimizin desteğiyle kalkacağız.” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)