Engellilerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan proje başvuruları alınmaya başlandı. 
Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan, Engellilere yönelik düzenlenecek projeler kapsamında; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor.
Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Metin Ülgen Kaya konuyla ilgili yapılan açıklamada “Kurum olarak Engellilerin istihdam edilmelerini kolaylaştırıcı faaliyetler düzenleyerek, hem iş bulmalarını kolaylaştırmak hem de kendi işlerinin sahibi olmalarını sağlamak temel amaçlarımızdan bir tanesidir. Her yıl iki defa alınan Engellilere yönelik proje başvurularımız başlamıştır. Proje kapsamında, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanmasını, kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destekler veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise Engellilerin kendi işlerini kurup kendi işlerinin sahibi olmasını sağlayan projedir. Bu proje kapsamında Engelli Girişimcilere 65.000 TL’ye kadar kendi işini kurma desteği, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonrası veriliyor. İl Müdürlüğümüze başvurdukları takdirde Engelli vatandaşlarımıza proje başvuruları hakkında ayrıntılı bilgi verilip ne yapmaları gerektiği hususunda sonuna kadar destek verilecektir.” dedi.
Engelli Girişimcilerin kendi işlerinin sahibi olmasını sağlayacak proje başvuruları için son başvuru tarihi 16.04.2021 olarak belirlenirken, başvurular ‘’e-Devlet’’ üzerinden gerçekleştirilecek. Elden veya posta ile yapılan proje başvuruları kabul edilmeyecek.
Proje Başvuru Rehberi, Başvuru Klavuzu, Yönetmelik, Genelge için; www.iskur.gov.tr adresindeki duyurular kısmını tıklayarak, https://www.iskur.gov.tr/duyurular/e-devlet-uzerinden-engelli-hibe-destegi-basvurulari-basladi/ Engelli Hibe Desteği ile ilgili gerekli bilgilere ulaşabilecek.  (HABER MERKEZİ)