KIRŞEHİR Belediyesi, Emlak Vergisi’nin 2. taksit ödeme süresi 30 Kasım’da sona erecek. 
Kırşehir’de mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunan Kırşehir Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu “Emlak vergisi iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam vergisinin 2. Taksiti ile ilgili yaptığı açıklamada "Emlak Vergisi her yıl iki eşit taksitte alınır. Birinci taksit ödeme süresi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödeme süresi ise Kasım ayının son günüdür. 2020 yılına ait 2.dönem emlak vergisi ödeme süresi başlamış ve devam etmektedir. Ödemenin son günü 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında Belediyemiz vezneleri Cumartesi ve Pazar günü de açık olacaktır. Vatandaşlarımız veznelerde ödemelerini yapabileceklerdir. Bunun haricinde Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bankasındaki şubelerine de yatırabilir. Vatandaşlarımız ayrıca belediyemizin posta çeki hesabından özellikle il dışında olan mükelleflerimiz bu ödemelerini yapabileceklerdir. Belediyemiz internet sitesinden girilmesi sureti ile alınacak bir şifreden sonra belediyemize olan emlak vergisi ve diğer borçların tamamını ödeyebileceklerdir. Vatandaşlarımızın belirlenen süre zarfında ödememeleri halinde aylık olarak 1.40 oranında gecikme cezası ile ödeme gerekmektedir. Mükelleflerimizin herhangi bir gecikme cezasına muhatap olmamaları için ödemenin son günü olan 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar borçlarını ödemeleri halinde herhangi bir gecikme cezasına muhatap olmayacaklardır. Mükelleflerimizin bu tarihe kadar borçlarını belediyemize gelerek yatırmaları kendilerinin menfaatlerine olacaktır” diye konuştu
Emlak vergisi ödemeleri için her mülk sahibi ödemesini evin bulunduğu belediyenin internet adresi üzerinden ödeyebilecek. İkinci taksit ödemeleri için son günler yaklaşılıyor. Kırşehir’deki mükellefler vergilerini yarın mesai bitimine kadar yapabilecekler. Bu tarihten sonra ödeme yapacak olan vergi mükellefleri faiz ödeme durumu ile karşı karşıya kalacaklar.
Emlak vergileri yılda iki eşit taksitle tahsil ediliyor. Birincisinin mart, nisan ve mayısta, ikincisinin ise kasımda belediyelere ödeniyor. İkinci taksit ise 30 Kasım mesai bitimine kadar ödenmesi gerekiyor. Vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için y gecikme zammı uygulanıyor.
Emlak vergilerinin ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödendiği gibi belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri bulunması halinde emlak vergisi ödemiyor. Bu durumda olan kişiler, bir dilekçeyle belediyelere müracaat etmeleri gerekiyor. (HABER: BEYHAN BALLI)