KIRŞEHİR Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergi Ödemelerinin 30 Kasım Pazartesi günü sona erecek olmasından dolayı vatandaşların vergi ödemelerini rahatlıkla yapabilmesi için çalışma saatlerinde düzenledi ve vatandaşların vergilerini rahat ödemeleri için bugün ve yarın mesai uygulanmasını kararlaştırdı. 
Kırşehir’de mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunan Kırşehir Belediye Başkan Selahattin Ekicioğlu “Emlak vergisi iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam vergisinin 2. Taksiti ile ilgili yaptığı açıklamada "Emlak Vergisi her yıl iki eşit taksitte alınır. Birinci taksit ödeme süresi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödeme süresi ise Kasım ayının son günüdür. 2020 yılına ait 2.dönem emlak vergisi ödeme süresi başlamış ve devam etmektedir. Ödemenin son günü 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında Belediyemiz vezneleri Cumartesi ve Pazar günü de açık olacaktır. Vatandaşlarımız veznelerde ödemelerini yapabileceklerdir. Bunun haricinde Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bankasındaki şubelerine de yatırabilir. Vatandaşlarımız ayrıca belediyemizin posta çeki hesabından özellikle il dışında olan mükelleflerimiz bu ödemelerini yapabileceklerdir. Belediyemiz internet sitesinden girilmesi sureti ile alınacak bir şifreden sonra belediyemize olan emlak vergisi ve diğer borçların tamamını ödeyebileceklerdir. Vatandaşlarımızın belirlenen süre zarfında ödememeleri halinde aylık olarak 1.40 oranında gecikme cezası ile ödeme gerekmektedir. Mükelleflerimizin herhangi bir gecikme cezasına muhatap olmamaları için ödemenin son günü olan 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar borçlarını ödemeleri halinde herhangi bir gecikme cezasına muhatap olmayacaklardır. Mükelleflerimizin bu tarihe kadar borçlarını belediyemize gelerek yatırmaları kendilerinin menfaatlerine olacaktır” diye konuştu.
Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak ve daha yaşanabilir bir ilçe sunmak için çalıştıklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Vatandaşlarımıza e-belediye uygulamaları internetten ödeme, posta çeki ile kredi kartına taksit ödeme gibi kolaylıklar sunuyoruz. İnternet vasıtasıyla vergi ödemeleri hem belediye hem de vatandaşa büyük kolaylık sağlıyor. Ödenen vergileri daha iyi kaliteli hizmetler olarak vatandaşlarımıza sunuyoruz. Yatırılan her kuruş Kırşehir’e, aynı zamanda ülke ekonomisinin büyümesine katkı sunmaktadır. Bu sebeple unutmayalım ki; vergiler geleceğimizin teminatını oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.
Emlak vergisi ödemeleri için her mülk sahibi ödemesini evin bulunduğu belediyenin internet adresi üzerinden ödeyebilecek. Kırşehir’deki mükellefler vergilerini bugün mesai bitimine kadar yapabilecekler. Bu tarihten sonra ödeme yapacak olan vergi mükellefleri faiz ödeme durumu ile karşı karşıya kalacaklar.
Yılda iki taksit olarak ödenen Emlak Vergisi ödemeleri Kırşehir Belediyesi Gelir Servisi’ne yapılacak. Mükellefler, ev vergisi, arsa vergisi, iş yeri vergisi, ÇTV Borç Sorgulama ve kredi kartıyla ödeme işlemlerini internet üzerinden de yapabilecek.
Kırşehir’deki emlak vergisi mükellefleri T.C. kimlik numarası ister sicil numarası ile vergilere ilişkin online ödemeler yapılabiliyor. Hatta e-devlet üzerinden de gene birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor.
Ödemeler peşin yapılabileceği gibi Belediyenin de çalışmış olduğu bankalara ait kredi kartlarıyla da ödemelerini yapılabilecekler. Türkiye’nin her tarafından PTT Şubesi’ne müracaat etmeleri halinde de Belediyeye ait olan Emlak Vergisi borçlarını ödeyebileceklerdir.
Hiçbir geliri olmayanlar, gelirleri sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanlar ayrıca gazilerin, özürlülerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²'yi geçmeyen tek meskeni olması halinde emlak vergisinden muaf tutuluyor. (HABER: BEYHAN BALLI)