MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Ömer Ali Öz:

“Ekonomide yaşanan sıkıntıları, 
ancak birlikte durursak aşabiliriz”  

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Kırşehir Şube Başkanı Ömer Ali Öz, ekonomide yaşanan ve özellikle döviz kurlarında yaşanan artışları değerlendirdi.  
Ekonomide yaşanan sıkıntıları, ancak birlikte durursak aşabileceğini belirten Başkan Ömer Ali Öz, gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Güçlü bir ekonomiye sahip Türkiye; hak ve hukukun, adalet ve eşitliğin, barış ve güvenin, refah ve mutluluğun hakim olduğu bir dünyanın yeniden inşa edilmesinin en büyük öncüsü olacaktır. Bizler; gücümüzü geçmişimizden alacağız, bugüne ve geleceğe odaklanacağız. 
“İki yıldır devam eden pandemiyle birlikte başlayan ve son aylarda ülkemizde de kendisini hissettiren ekonomik sıkıntılar ve artan döviz kurları her sektörü olumsuz yansıdığını görüyoruz. Bizler; ülkemizin çalışan ve üreten kesimleri olan; esnafları, çiftçileri, işçileri, memurları, işverenleri ve girişimcileri bu zor süreçte biraz sabırlı olmaya davet ediyoruz. 
“Maalesef pandemiyle birlikte küresel riskler de giderek artmaya başladı. Uzun süredir yavaşlayan dünya ticaret, yatırım ve fon akışını daha da yavaşlatıyor. Bütün bunların yanında çevre coğrafyamızda yaşanan çatışmalar da ülkemizi doğrudan etkiliyor. Ama unutmayalım ki, küresel yavaşlama, küresel belirsizlikler herkesin derdi. Şimdi dünyanın yeniden kurulduğu, dengelerin yeniden tesis edildiği bir geçiş sürecinin içindeyiz. Ancak bu dönem de geçecek. Önemli olan toz duman dağıldığında, adımlarımızı kararlı ve hızlı bir biçimde atabilecek gücümüzün olmasıdır. 
“Böyle bir ortamda Türkiye’nin büyümesini sürdürmek için, yapısal reformlara ve küresel rekabette bizi öne çıkaracak yeni adımlara ihtiyacımız var. Bu süreçte biz, devletimizin yanında olmak ve halkımızla birlikte bu zor ve sıkıntılı sürece atlatacağımız inancındayız. Dışarısı kötüleşirken, içerde safları sıklaştırmalıyız. Hükümetimiz, istihdamı, ticareti ve sanayiyi, tarımı destekleme yönünde yeni adımlar başlattı. Gün safları sıklaştırma, el ele, omuz omuza verme günüdür. İşçi, işveren, üretici ve kamu görevlileri olarak, hep birlikte çalışma günüdür. Ekonomide yaşanan sıkıntıları, ancak birlikte durursak aşabiliriz. Biz ortak akıl ve istişarenin gücüne inanıyoruz. Bu anlayışı muhafaza ettiğimizde Türkiye’nin geleceğine umutla bakıyoruz. İstişare, istikrarı, istikrarsa istikbale güvenle bakmayı sağlıyor. Dün bir ve beraber olarak, istikrara ve demokrasiye sahip çıktık. Bugün de yaşanan ekonomik sıkıntıları birlikte olursak daha kısa sürede atlatıp düzlüğe çıkacağımıza inanıyoruz. Bizler de bir sivil toplum kuruluşları olarak, ülkemizin geleceği için daha çok çalışacak ve üreteceğiz. İnanıyoruz ki, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, bu dönemden güçlenerek çıkacağız.” (HABER: BEYHAN BALLI)