Kırşehir’deki fırıncıların aylardır girdi maliyetlerine gelen artışları gerekçe göstererek talep ettikleri zam uygun görüldü ve 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmek 1 lira 50 kuruş oldu. 
Zamla ilgili gazetemize bilgiler veren Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 200 gram ekmeğin 1,5 liradan satışına 19 Ocak Salı gününden itibaren başlanacağını açıkladı.
Un, maya, işçilik, elektrik, yakıt gibi girdilerin yükselmesi nedeniyle fırıncı esnafının zarar ettiğini belirledikleri için zam taleplerini uygun bularak onayladıklarını belirten KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, “Malum son aylarda ekmek üretim maliyetleri artınca, esnaf ve sanatkarlarımız, fırın işletmecilerimiz büyük ölçüde zarar ediyorlardı. Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı olarak, Sayın Valimiz ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla ortak karar alıp ekmek fiyatını onayladık. Ticaret İl Müdürlüğümüzün hazırladığı çevre illerdeki ekmek fiyatları araştırma raporuyla ekmek fırınlarımızın bu zamma ihtiyacı olduğunu gördük. Çevre illerde bu fiyat artışı 6-7 ay önce yapıldı. Ama biz yeni onayladık. İnşallah ekmek üreticilerimiz vatandaşımıza bundan sonra daha güzel ekmek üretmeye devam edecek. 200 gr ekmek Salı gününden itibaren 1,5 liraya satılacak” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)