Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yapılan atamaların ardından döviz kurunda yaşanan sert düşüş Kırşehir’de özellikle Dolar ve Euro ile borcu bulunanların yüzünü güldürdü.
Yeni atama kararları ile birlikte güven bulan piyasalarda Dolar kurunun 8 lira 50 kuruştan 7 lira 71 kuruşa, Euro’nun da 10 lira 15 kuruştan 9 lira 13 kuruşa kadar gerilemesi dikkat çekti.
TL’nin Dolar ve diğer döviz kurları karşısında yüzde 10 civarında değer kazanması, altın fiyatlarının da düşmesi Kırşehir halkını memnun etti. 
Kırşehir’de özellikle dövizle borcu bulunan ya da işyeri kirası olan esnaflar döviz kurundaki düşüşten memnun olduklarını belirterek, “İnşallah piyasalarda yaşanan güven döviz kurundaki düşüşlerin devamını getirir. TL’nin değer kazanması tüm ürünlerin de düşmesini gerektirecektir. Dileğimiz dana önce döviz kurlarındaki yükselişle birlikte fiyatı artan ürünlerin fiyatının da aşağıya inmesi. Böylece hem piyasalar rahatlar, hem de alım gücü artan vatandaşlarımız rahatlar” diye konuştular. (HABER: BEYHAN BALLI)