Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şoför esnafının yüzünü güldürdü…

DOLMUŞÇU VE MİNİBÜSÇÜ ESNAFINA 2,2 MİLYON LİRALIK ÖDEME YAPILACAK

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve gelir gelmez aylık 1 milyon lira zarar ettiği gerekçesiyle son verdiği taşıma sisteminin ardından büyük sıkıntı içine giren, aylardır hak ettikleri alacakları ödenmeyen dolmuşçu ve minibüsçü esnafının alacaklarının ödeneceği müjdesini verdi. 
Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, burada Başkan Mehmet Tekin’den bilgiler aldı ve şoför esnafının istek ve beklentilerini dinledi. 
Ziyarette bir açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, minibüsçü esnaflarının Kırşehir Belediyesi’nden 2 milyon lirayı bulan alacaklarını ödeneceği müjdesini veren ve yine taksici, servisçi, minibüsçü esnaflarından çalışma ruhsat harçlarını almama kararı alan Belediye Başkanı Ekicioğlu’na tüm esnaflar ve şahsı adına teşekkür etti.
Başkan Tekin şunları söyledi:
“Toplu taşıma sisteminden dolayı Belediye’den bir miktar alacağımız vardı. Başkanımız göreve yeni gelmişti, buna bir de pandemi eklenince bu alacaklarımız ödenememişti. Başkanımız bu alacakların tamamını ödeyeceğini açıkladı. Bu para şoför esnafımıza bir merhem olacaktır. Yapılandırma borçları vardı, yapılandırma yapıldı, faizleri silindi. Bizim de vergi dairesine 400 bin lira bir borcumuzun faizi vardı. Bu da silindi. Bunun akabinde biz de icra işlemi başlatılmıştı. Biz de Belediye Başkanımızla görüşerek alacaklarımızdan vazgeçtik. Çünkü bu para yine şehrimize kalacak. Başkanımız sağolsun esnafımızın alacaklarını ödeyeceğini açıkladı. Buradan kendisine şahsım esnafım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Kendisi pandemiden dolayı hep bizlerin yanında yer aldı. Üç taksi duracağı için de taksici esnafım adına teşekkür ediyorum. Servisçi esnafından ruhsat harçlarını sildi, onun için teşekkür ediyorum. Taksici ve minibüsçü esnafımız için önümüzdeki ay Meclis’ten geçecek olan taksici ve minibüsçülerin ruhsat harcı alınmayacağı kararı çıkacak. Bu konuda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de kendisiyle birlikte el ele vererek çalışıp, esnafımızın tüm sorunlarını çözümleyeceğiz.”
Kendisinden önceki Belediye yönetimi tarafından başlatılan ve her ay Belediye’nin üzerine 1 milyon lirayı bulan bir külfet getirdiği için uygulamadan kaldırdıkları ulaştırma projesinden dolayı 2 milyon 200 bin lira alacağı bulunan minibüsçü ve dolmuşçu esnafının bu mağduriyetini gidererek ödemelerini yapacakları açıklayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Başkan Tekin’i ziyaretinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz göreve geldiğimizde Kırşehir Belediyesi’nin bir ulaştırma projesi vardı. Bu da sağlıklı yürümüyordu. Biz bunu Belediye bünyesine alarak, şoför esnafımızı da serbest bıraktık. Ardından hemen pandemi sürece başladı. Bu süreçten dolayı kurulan kooperatife 4 milyon lira civarında bir borcumuz vardı. Bunu 2 milyon liraya kadar düşürdük. Kalan borcumuzu pandemiden dolayı ödeyememiştik.  Bu arada borçların yeniden yapılanması ile ilgi çıkan yasayla kooperatifimizin ve esnafımızın maliyeye olan borçlarından dolayı bu borçlar da indirime gidildi. Bu indirim de 500 bin lira civarında oldu.  Bu indirim de Belediyemize yansıtıldı. Minibüsçü ve dolmuşçu esnafımıza olan 2 milyon 200 bin liralık borcumuzu nakden ödeyerek kendilerine teşekkür edeceğiz. Bu süreçte mağdur olan dolmuşçu esnafımız da kusura bakmasın. Onlar gibi Belediye olarak bizler de pandemiden dolayı zor ve sıkıntılı bir süreç geçirdik.  Bu yapılandırma sürecini de Kırşehir Belediyesi’nin hiçbir kuruma borcu olmadan geride bırakacağız Pandemiden dolayı mağdur olan ve aylardır iş yapamadıkları için büyük zarara uğrayan servisçi esnafımızın Belediye’ye olan ruhsat harçları borcunu sildik. Taksici ve minibüsçü esnafımızdan ruhsat harcı almamak için Meclis’ten gerekli kararları çıkartacağız.  Şoför esnafımıza da bizlere verdiği destek ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum” (HABER: BEYHAN BALLI)