Fiyatlar anormal arttı, vatandaş bu kış zor geçirecek

Doğalgaz ve kömürün yanına yaklaşılmıyor

Kış mevsimi öncesi kömür ve doğalgaz fiyatlarının artması, döviz kurundaki anormal yükselişler halkın alım gücünü iyiden iyiye düşürürken, Kırşehir’de vatandaşlar kışı nasıl uçuş kapatırım çabasına düştüler.
Kırşehir’de kömür satıcıları geçen yıl tonu 1000 ile 1200 lira arasında olan kömürün fiyatlarının neredeyse üç katlandığını ve ton fiyatının 3 bin lirayı geçtiğini, halkın alım gücü düştüğü ve fiyatları çok pahalı bulduğu için başka ısınma araçlarına yöneldiklerini söylediler. 
Vatandaşın bir numaralı gündemi, pahalılık, işsizlik, durmak bilmeyen zamlar. Enflasyonun hızına yetişilemiyor. Halk kara kışı, nasıl geçireceğini kara kara düşünüyor.
Doğalgaz abonesi olan vatandaşlar kombilerini ya kısık ayarda, ya da hiç yakmayarak battaniye altında oturmayı tercih eden Kırşehirliler, “Bu kış gerçekten çok zor geçecek. Hayat pahalılığı almış bayını gitmiş durumda. Gıda fiyatları, sebze ve meyve fiyatları uçtu. Diğer ihtiyaçlarımızı zaten erteledik. Şu kışı nasıl geçireceğimizi düşünüyoruz. Ne yapalım tekrar soba kurup odun mu, talaş mı yakalım? Birileri bize akıl versin bu kışı nasıl sıcak geçireceğiz?” dediler. 
Maaşlarının zamlarla birlikte eridiği için alım güçlerinin iyice düştüğünü belirten Kırşehirliler, hükümetin artık bu konuda bir şeyler yapmasını isteyerek şunları söylediler:
“İktidar temsilcileri enflasyonun yüzde 20’lerde olduğunu söylüyor. Çarşıda, pazarda günlük yaşamda hissettiği enflasyon daha yakıcıdır. Döviz sürekli yükseliyor, enflasyon artıyor, pahalılık artıyor. İşçi, memur, dar gelirli, işsiz vatandaş her geçen gün daha fazla kemer sıkıyor. Giyeceğinden, yiyeceğinden kısıyor. Kombilerini ya kısıyor, ya tüm kapatıp battaniye altında oturuyor. Çevremizde pek çok kimse sabah kahvaltısından sonra çarşıya çıkıp, sıcak olan mekânlarda ya oturuyor, ya dolaşıyor. Böylece ısınmada tasarruf ediyor.  Artık alım gücümüz iyiden iyiye düştü. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir yandan pahalılık canımızı yakıyor. İktidar artık bu iğneden ipliğe her şeye zamlandıran döviz kurundaki artışı durdurup bizleri bir nebze olsun rahatlatacak kararları alıp, uygulamalı. Üretim yok, üretimin olmadığı, işsizliğin doruğa çıktığı ortamda enflasyon düşer mi? Dolar düşer mi? Sonuç olarak pahalılık ve zam yangını söner mi? Vatandaş kombinin düğmesine elini uzatırken, doğalgaza gelen zamları düşününce cereyan çarpmış gibi geri çekiyor. Bu kış çok zor geçecek.“ (HABER: BEYHAN BALLI)