Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ten,
Yeni yapılan Hükümet Konağı’nı yurda dönüştürme çabalarına çok sert tepki:

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İZNİYLE YAPILAN
HÜKÜMET KONAĞIMIZA DOKUNDURTMAYIZ”

Başkan Öztürk: “Kim ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın izniyle Kırşehir'e yapılan Hükümet Konağına taş koyuyorsa, buna çanak tutuyorsa büyük ihanet içindedir. Arkasında bir yerlere eden ve zarar vermek isteyen şer odaklarının hain planı vardır”

Kırşehir’de yapımı devam eden Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürüleceği şeklinde bir süredir Kırşehir gündemini meşgul eden haberlere Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk çok sert bir tepki gösterdi.
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle yapılan Hükümet Konağı’na kimseyi dokundurtmayacaklarını ifade eden Başkan Bahamettin Öztürk, “Kimse bizim sabrımızı test etmesin. Bizler, bugün Kırşehir Hükümet Konağına müdahale edenlerin ne zaman hangi Fetöcülere referans olup, üst düzey görevlere getirdiklerini ve bunların birer birer görevlerden alındığını çok iyi biliyoruz. Bu Fetö kafası Kırşehir'de tutmaz, Kırşehirli buna müsaade etmez. Onun içindir ki herkes işini yapsın, layıkıyla yapsın. Aksi takdirde biz gereken açıklamaları en üst seviyede yapmaya hazırız” dedi.
İşte KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk’ün Kırşehir Hükümet Konağı’yla ilgili o açıklaması:
“Kıymetli Basın Mensupları;
“Değerli Kırşehirli Hemşerilerim;
“Kırşehir olarak 3 haftadır aslı astarı olmayan gündemlerle, algı operasyonlarıyla ve şehrimizin gündemini gereksiz yere meşgul eden işlerle uğraşıyoruz. Bundan 3 hafta kadar evvel Ahilik Kırşehir'den Konya'ya gidiyor gibi saçma sapan bir gündem oluşturuldu ve Kırşehir'imizin gündemi meşgul edildi. Biz, en üst seviyede bu konuda tepkimizi ortaya koyarken; böyle bir uygulamanın olmadığı, Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu en üst düzeyde tescil ettik. Kırşehir'in gündemini boş yere meşgul eden bir konu olarak kapandı, gitti.
“Şimdi de yine başka bir gündemle Kırşehir'imiz meşgul ediliyor. Neymiş efendim Ankara Caddesi’ne yapılan Yeni Hükümet Konağının iptal edilip, yerine yurt yapılması gündemdeymiş. Böyle bir uygulama Allah aşkına kimin fikridir? Kim onay verebilir? Kim bu girişime onay verir?
“Kırşehir'e yurt yapılacak yerler bellidir. Şehir içine yapılacak yurtların yeri Terme Caddesinde yer alan Üniversitemizin eski kampüs alanı, eğitim fakültesi ve meslek yüksek okulunun bulunduğu bölge ya da şu anda Milli Eğitim Müdürlüğünün, İl Nüfus Müdürlüğünün içerisinde yer aldığı binadır. Zaten bu binanın inşası yurt olarak yapılmıştı.
“Yahu bu şehir sahipsiz mi? Ankara'da oturup Kırşehir'e şunu yapalım, bunu yapalım demekle bu işler olur mu?
“Selçuklu'ya başkent olmuş, Osmanlı'nın manevi kurucusu Şeyh Edebalı'yı yetiştirmiş, Ahiler ve Ozanlar diyarına kim kendi keyfine göre ayar verebilir?
“Hiç kimse Kırşehir'e ayar vermeye kalkmasın...
“Devletine, Vatanına, Bayrağına, Milletine, Dinine, Ezanına ölümüne bağlı bu şehirle uğraşanın iki yakası bir araya gelmedi, gelmez...
“Bizim yurt yapılacak yerimiz bellidir. Terme Caddesidir...
“Hükümet Konağının yeri bellidir. Ankara Caddesidir...
“Bugün çevre vilayetlerden Nevşehir, Aksaray, Çankırı, Yozgat ve Çorum'da Hükümet Konakları var.
“Anadolu'nun ortasında bir nazar boncuğu gibi duran, Evliyalar Yurdu, Türkmen Ocağı, Selçuklu'nun Başkenti, Müzik Kenti Kırşehir'in Hükümet Konağının olmaması diye bir şey olabilir mi Allah aşkına... Şu anda Valilik olarak hizmet veren bina makamdır. Hükümet Konağı değildir. Protokol ağırlama yeri olan Valilik Binasının karşısına Hükümet Konağı yakışır.
“Hükümet Konağının yapımına karşı gelmek demek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminde yapılacak ve AK Parti Hükümetinin yapacağı Hükümet Konağına karşı gelmektir.
“Biz, her zaman şunu diyoruz: İstikrardan yanayız. Cumhurbaşkanımızın izniyle yapılan Hükümet Konağımıza dokundurtmayız. Kim ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın izniyle Kırşehir'e yapılan Hükümet Konağına taş koyuyorsa, buna çanak tutuyorsa büyük ihanet içindedir. Arkasında bir yerlere eden ve zarar vermek isteyen şer odaklarının hain planı vardır.
“Hükümet Konağı kimi rahatsız etti de bu güzel projeyi basitleştirip "Yurt" yapma fikrine itmiştir? Biz şehrimize bu dönem yapılacak Hükümet Konağını iptal ettirmemek için ne gerekiyorsa yapacağız.
“Elinizde öyle yurt yapma gücü varsa gelin Terme Caddesine en güzel yurtları yapalım. Bizler de taşın altına elimizi koyalım. Esnaf Odaları olarak, Ticaret Odası olarak yurdu yapalım ve devletimize teslim edelim.
“Bizler, kimlerin hangi yurtları kimlere peşkeş çektiğini biliyoruz. Hiç kimse bizim sabrımızı denemesin. Hükümet Konağı Allah'ın izniyle Ankara Caddesindeki yerine yapılacak ve bundan 50 yıl sonra bu Hükümet Konağı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, onun döneminde yapılmıştır denilecek ve Allah'ın izniyle tüm kamu kurumları burada Kırşehir halkına hizmet vermeye devam edecek.
“Şöyle bir bakın Allah aşkına:
“Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ve Göç İdaresi Müdürlüğü milletten baskı ve farklı tehditlerle alınan Fetöcülerin binasında hizmet veriyor. Tapu Müdürlüğü bir yerde, Ticaret Müdürlüğü bir yerde. Kimi devletin kesesinden milyarlarca lira kira veriyor, devleti zarara uğratıyor. Kimisi Fetöcülerden alınan derme çatma binalarda hizmet veriyor.
Bu işleri bırakın artık. Bu şehre yakışır bir Hükümet Konağı Allah'ın izniyle yapılıyor ve inşallah ihtişamı ile görüntüsüyle, içerisinde kurumların verdiği güzel hizmetlerle yıllar boyu milletimizden dua alacak.
“Kıymetli Hemşerilerim, ben buradan Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına sesleniyorum. Gelin birlikte Kırşehir'imize nasıl fuar alanı yaparız, Kırşehir'imizin tanıtımını, termalini, müziğini nasıl dünya'ya duyururuz. Sanayimizi nasıl büyütürüz, önümüzdeki Ahilik Haftasında Ahiliğimizi uluslararası alana nasıl taşırız, esnafımıza, sanatkarımıza nasıl faydalı oluruz, işadamlarımızın sorunlarını nasıl gideririz, kimsesizlerimize, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize şu kış gününde nasıl yardımcı olabiliriz, eğitim kurumlarımızı nasıl iyileştiririz, çevre illerden insanları şehrimize nasıl çeker de ekonomimize katkı sunarız, müziğimizi, türkülerimizi nasıl şehre katkı sunar hale getiririz; üniversitemizi nasıl büyütürüz, öğrenci sayımızı nasıl artırırız, Kırşehir merkeze yurtları nasıl getirir de esnafımıza, sanatkarımıza, ticaret erbaplarımıza faydalı oluruz bunu planlayalım.
“Bizim kaybedecek zamanımız yok. Kırşehir'imizin üzerinde oynanan oyunları bir olursak, bütün olursak aşarız ve Kırşehir'in üzerinden plan yapanların planını birlikte bozarız.
Allah'ın izniyle şer odaklarının hükümet konağını iptal ettirme projesini hep birlikte yerle bir ederken; bu şehrin sahipsiz olmadığını cümle aleme göstereceğiz.
“Kimse bizim sabrımızı test etmesin. Bizler, bugün Kırşehir Hükümet Konağına müdahale edenlerin ne zaman hangi Fetöcülere referans olup, üst düzey görevlere getirdiklerini ve bunların birer birer görevlerden alındığını çok iyi biliyoruz. Bu Fetö kafası Kırşehir'de tutmaz, Kırşehir'li buna müsaade etmez.
“Onun içindir ki herkes işini yapsın, layıkıyla yapsın. Aksi takdirde biz gereken açıklamaları en üst seviyede yapmaya hazırız.” (HABER: BEYHAN BALLI)