Belediye Başkanı Ekicioğlu, açıkladı: 
“ÇİFTÇİLERİMİZLE EL ELE VERİP
KIRŞEHİR’İ LAVANTADA 
MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ”

Kırşehir Belediyesi tarafından geçen yıl 18 bin metrekarelik alana dikilen lavantaların 3 Temmuz’da ikinci hasatının yapılacağı bildirildi.
Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Kırşehir-Ortaköy Karayolu kenarında bulunan 18 bin metrekarelik alanda oluşturulan lavanta bahçesi bu yıl ikinci hasadını veriyor.
Kuraklığın giderek artması ile birlikte lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım aracı haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptıkları çalışmalarla lavantanın da Kırşehir’de yetiştirilebileceğini vurgulayarak ekonomik değeri de yüksek olan lavantaların Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.
2020 yılında ilk hasadın yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yapılan hasatla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını dile getirdi.

Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Ekicioğlu ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi. (HABER MERKEZİ)