Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu: 
“ÇİFTÇİLERİMİZİN YARALARI SARILMALI”

Geçen Perşembe günü ilimizde görülen, bazı köylerde büyük zarara yol açan dolu ve selin ardından gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e açıklama yapan Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, zarara uğrayan çiftçilerin yaralarının sarılması gerektiğini ifade etti.
Aylardır yaşanan kuraklık nedeniyle Kırşehir il genelinde tek tek ekili alanın kuruduğunu ve büyük verim kaybı yaşandığını belirten Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Perşembe günü görülen dolu ve sel nedeniyle Yağmurlu, Karıncalı, Karakurt, Sevdiğin, Çadırlı Hacıyusuf köylerindeki ekili alanların tamamen silindiğini ve çiftçilerin büyük zarara uğradığını söyledi. 
Başkan Sinan Purcu, kuraklıktan, sel ve doludan zarar gören çiftçilerin maddi anlamda büyük zarara uğradıklarına dikkat çekerek gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e şunları söyledi.
“Ne yazık ki son yıllarda ülkemiz ve şehrimiz kuraklık nedeniyle büyük verim kaybı yaşıyor. Çiftçilerimiz büyük maliyetlerle, borçlanarak, hatta kredi çekerek ekip diktikleri ürünlerinden istedikleri verimi alamıyor, büyük zararlara uğruyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çiftçilerimiz aynı akıbeti yaşıyor. Mart ve Nisan aylarında bekledikleri yağışı alamayan dikili alanlarımız yandı, kurudu, bitti. Kızılırmak ve Irmak Bucağı dediğimiz İkizağıl ve çevresinde neredeyse bütün ekinler kuruduğu için hasat edilemeyecek durumda. Son olarak görülen sel ve doluda ekili alanlara, sebze bahçelerine ve tarlalarına büyük zarar verdi. Dolayısıyla Kırşehirli çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimiz, büyük kayba uğradı. Şimdi böyle zor günlerden geçen çiftçilerimize, devletimizin destek verip sahip çıkma zamanıdır. Devletimiz çiftçilerin borçlarını erteledi ancak bu çiftçinin yaşadığı sorunları çözmeye yetmez. Çiftçilerin borçları en az beş yıl faizsiz ertelenmeli ya da yapılandırılmalı. Zaten çiftçinin elinde avucunda yeterli parası yok ki ödesin. Devletimiz çiftçiyi yeniden ayağa kaldırmak, nefes aldırmak ve yeniden tarlalarını ekip dikmeleri için gübre, mazot, tohum ve ilaç desteği sağlamalıdır. Yoksa bugünkü şartlarda büyük sıkıntı yaşayan çiftçimiz yeni sezonda tarlasını ekip dikemeyecek, Türkiye büyük bir gıda kriziyle karşı karşıya kalabilecektir” (HABER: BEYHAN BALLI)