Akkaraman ırkı 25 adet damızlık toklunun Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye 25 yetiştiricimize dağıtımı gerçekleştirildi.

Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında düzenlenen yüzde 50 Hibeli Damızlık Koç Dağıtım Törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekili Mustafa Kendirli, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan ile çiftçiler katıldı.

Dağıtım töreni öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, sürülerde verimliliğin arttırılarak kalitenin yükseltilmesi, böylelikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin kazançlarının artırılması amacıyla çiftçilerimize hayvan desteği sağlandığını söyledi.

İlimizin coğrafi yapısı, iklimi ve sahip olduğu mera alanları ile küçükbaş hayvancılık için oldukça ideal bir yer olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Bugünkü törende, verim ve kalite yönünden yöremize uygun olan Akkaraman ırkı damızlık koçların yetiştiricilerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz. İlimiz genelinde küçükbaş hayvan varlığını artırmak ve damızlık koç ihtiyacını karşılamak amacıyla İl Özel İdaremiz ve çiftçilerimizin katkıları ile finanse edilen ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ kapsamında dağıtımını gerçekleştireceğimiz damızlık koçların ilimiz hayvancılığına ve yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen de, ilimizde 285 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu belirttiği konuşmasında, dağıtımı gerçekleştirilecek olan damızlık koçlar ile ilgili bilgiler verdi.

Program, kura yöntemi ile belirlenen çiftçilere damızlık tokluların teslim edilmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)