Vali Akın, 2020 yılında yapılacak çalışmaları değerlendirdi:

“Bütçe imkânlarımızla Kırşehir’e
en güzel hizmetleri yapacağız”

Kırşehir’de devam eden yatırım ve çalışmaları yakından takip eden Vali İbrahim Akın, 2020 yılı için ayrılan ve gönderilen ödenekleri yerli yerince kullanarak en güzel hizmetleri yapacaklarını ifade etti.
Önceki günü gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner, Genel Yayın Koordinatörü Salih Güner ve Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı’yı makamında kabul eden Vali İbrahim Akın, yöneltilen pek çok soruyu yanıtladı.
Kırşehir’de yapımı devam eden Hükümet Konağı’yla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Akın, İl Özel İdare Müdürlüğü imkânları ile yapılan Öğretmenevi inşaatında ciddi bir sıkıntı olduğuna dikkat çekti.
Öğretmenevi inşaatını bugünkü bütçe imkanlarıyla Özel İdare’nin yapmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Vali Akın, konuyla ilgili Milletvekili Mustafa Kendirli ve kendilerinin bakanlık yetkilileriyle görüştüklerinin altını çizdi ve “2019 yılı bütçemizin yetersiz olduğu herkesin malumudur. Bütçede yatırımlara ayrılan miktarda kısıtlamaya gidilmek zorunda kalındı. 2020 yılı bütçemiz ise henüz netleşmedi. Geçmiş yıllar dâhil bu projelere bugüne kadar toplam 1 milyar 264 milyon TL harcandı. 2019 yılında bu projelere toplamda 410 milyon 416 bin TL ödenek ayrılırken, dönem sonu itibariyle 371 milyon 148 bin TL harcama yapıldı. Programda yer alan 225 projeden 148’i tamamlanmış, 49 proje de devam etmekte, 28 proje ise başlanma aşamasındadır. Biz Özel İdare bütçemizin yerli yerince harcanması ve programa alınan yatırım ve hizmetlerin hayata geçirilmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Merkezi bütçeden gelecek maddi destekle de diğer yatırımlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Valilik makamının herkese eşit mesafede davranmak olduğuna vurgu yapan Vali İbrahim Akın, “Biz bulunduğumuz makamda devletimizi ve hükümetimizi temsil ederken, herkese eşit ve tarafsız olmak, devletin güler yüzlü ve şefkatini göstermek zorundayız. Göreve geldiğim günden bu yana Kırşehir’de her vatandaşımız bana gönül rahatlığı ile ulaşmış, istek ve sorunlarını dile getirmiş, biz de elimizdeki imkanlar çerçevesinde onun istek ve sorunlarını çözmeye gayret etmişizdir. Devletimizin bizlere gönderdiği her kuruşu yerli yerince ve doğru harcadığımız inancındayız. Bizler, toplumumuzun tüm kesimlerinin sorunlarını, dertlerini dinleyen ve onlara çözüm üreten kişiler olmak zorundayız. Bu anlamda tüm görev yaptığımız yerlerde bütün arkadaşlarımız, vali yardımcısı arkadaşlarımız, kaymakamlarımız, daire müdürlerimiz, belediye başkanlarımız bu hassasiyetle görev yapmalıdırlar. Devletimizi temsil eden idarecilerimiz, devlet ile vatandaşlarımız arasındaki bağları güçlendirme görevini üstlenmişlerdir. Ülkemizin yarınlara daha güçlü bir ülke olarak girmesine katkı sağlayacak şekilde çalışmalıyız. Vatandaşlarımızın kendisini huzur ve güven içinde hissetmesini temin etmek, ihtiyaçlarını, zamanında, onları rahatsız etmeden giderebilmek ve devletimizin şefkatini, hoşgörüsünü ve adaletini kendilerine hissettirmek en önemli vazifemizdir. Mülki idare amirleri olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.
Vali Akın, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in yayın politikasını takdirle karşıladığını, 43 yıldır tarafsız ve objektif yayınlarıyla kendilerine her konuda yardımcı ve destek olduğunu ifade ererek sahibi ve çalışanlarını kutladı. (HABER: SALİH GÜNER)