Vali İbrahim Akın Koordinasyon Kurulu toplantısında açıkladı…

“Bu yıl yatırımlara 190,5 milyon harcandı”

İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 4. Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Zikri Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bölgesel kuruluşların temsilcileri ile yatırımcı kurum müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde yürütülmekte olan 256 projenin toplam parasal değerinin 2 milyar 835 milyon 981 bin TL olduğunu söyledi.
2020 yılı Eylül ayı sonu itibariyle ilimizde 256 projenin uygulanmak üzere programlarda yer aldığını belirten Vali İbrahim Akın, “Geçmiş yıllar dâhil bu projelere bugüne kadar toplam 1 milyar 172 milyon 314 bin TL harcanmıştır. 2020 yılında bu projelere 362 milyon 812 bin TL ödenek ayrılmış olup, dönem sonu itibariyle 190 milyon 526 bin TL harcama yapılmıştır. Programda yer alan 256 projeden 74’ü tamamlanmış, 160 proje ise devam etmektedir. Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızca yürütülen projeleri ilimizin kalkınması ve halkın refah düzeyinin arttırılması noktasında çok önemli buluyoruz. Bu nedenle tüm kurum yöneticilerimizin projelerini bizzat takip etmelerini ve aksayan yönlerini bizlere bildirmelerini bekliyoruz.” dedi.
Toplantı, yatırımcı kuruluş yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)