Ömer Ali Öz: “Şehrin tüm sivil toplum kuruluşları, tüm siyasileri ile bürokratları bir araya gelip organize sanayiyi genişletip bu şehre yatırım gelmesinin önünü açmalıdır”

MÜSİAD Kırşehir Şubesi Başkanı Ömer Ali Öz:

“BU ŞEHRİN GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN BİR İL OLMASINI İSTİYORSAK ORGANİZE SANAYİ GENİŞLEMELİ…”

Öz: “Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi orta vadede şehrin nüfusunun yükselmesine ve dışarıya verdiği göçün tekrar şehre dönmesine, ticari hacminin artmasına, bölgesel kalkınma da çevre illerle rekabet edilebilirlikte elini kuvvetlendirecektir”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Şube Başkanı İş Adamı Ömer Ali Öz, Kırşehir’in ticari hamleleri, organize sanayinin gelişmesi ve ticarette lojistik hamleye kadar birçok konuda açıklama yaptı.

MÜSİAD Başkanı Öz, şehrimizle bağlantılı ve oldukça yoğun olan Niğde-Ankara Otobanı sayesinde Kırşehir’in artık bir ticari merkez olduğunu ifade etti.

“LOJİSTİK VE ULAŞIMDA YATIRIMCI YÖNÜNDEN CAZİP HALDEYİZ “

Başkan Öz, “Şehrimizin de bağlantılı olduğu Niğde-Ankara Otobanı; Güneyden İç Anadolu’ya ve Kuzey Batıya yeni ve alternatif bir ulaşım olarak kullanılmaya başlandı. Şu anda yolcu taşımacılığı bilhassa nakliye yük taşımacılığı alanında çok tercih edilir hale geldi.  Bu minvalde şehrimiz de merkezileşti. Kırşehir olarak Ankara ile Kayseri arasında sıkışmışlığın, bu yolu en iyi şekilde değerlendirmekten geçtiği bir atmosfer oluştu. Şehrimizin otobana bağlantı yolunu düşünen, projesinde yaralan ve otobana ilhak edilmesinde katkı sağlayan gayret gösteren bütün değerlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu yolla beraber lojistik ve ulaşım ağının çeşitlenmesi ve kullanılmaya başlaması şehrimize gerçekten ciddi katkılar sunacağını düşünmekteyiz. Farkında değiliz belki ama şu anda lojistik bir merkez olma potansiyelimiz var. Tam manasıyla lojistik ve ulaşımda yatırımcı yönünden cazip haldeyiz” dedi.

“YATIRIM TEŞVİKİNDE 4. BÖLGEDEYİZ ORGANİZEYE YATIRIM YAPARSANIZ 5. BÖLGEDEN TEŞVİK ALIRSINIZ”

Yatırımın Organize Sanayiye yapılmasıyla teşvikin 5. Bölgeden alınacağını belirten Başkan Öz, şöyle konuştu:

“Devletimizin yatırım teşvikleri yönünden, Kırşehir olarak 4. bölge teşviklerinden faydalanılmakta, eğer yatırım Organize Sanayi Bölgesi içinde yapılacaksa 5. bölge teşviklerinden faydalanılmakta. Buda en üst düzey teşvikten bir alt teşvik olup yatırımcı için gayet cazip sayılabilecek teşvik modeli.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BİRAN ÖNCE GENİŞLEMELİ”

“Tek eksiğimiz Organize Sanayi Bölgesinde genişleme alanının bir an önce tamamlanarak,  en az 500 ve üzeri istihdam sağlayacak ve yatırım yapmak için avantajlı OSB arayan ,bu alanda fizibilite yapan yatırımcıyı bulup irtibata geçmek, şehre yatırım için gelen, gelmeyi planlayan yatırımcıyı en iyi şekilde karşılayıp şehrin yatırım yapılabilir yönü olan; otoban bağlantımızı, OSB için 5. Bölge teşviklerden faydalanabileceğim ve eğer gerçekleşirse, OSB içinde verilebilecek ihtiyacı doğrultusunda en az 50 dönümlük ticari alan  imkanını sağlamamız,  şehir bürokrasisinin de yatırımcı hazır olduğunu göstermemiz gerekmektedir.

Organize Sanayi bölgemizin genişleme alanında en az elli ile yüzer dönümlük parselasyonlarla imara açılıp genişlemesiyle, ciddi istihdam sağlayan ulusal firmaların Kırşehir ‘e yatırım yapmasıyla bölgesel bir üs olabileceğimiz hususu imkânsızlıktan çıkacaktır. Bu enerjiden şehrimizin nasibini alabilmesi için organize Sanayi bölgemizin gelişme alanının bir an evvel tamamlanarak yatırımcıya hazır hale getirilmesi, şehrin gelecek vizyonu için hayati önem taşımaktadır. Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesi orta vadede şehrin nüfusunun yükselmesine ve dışarıya verdiği göçün tekrar şehre dönmesine, ticari hacminin artmasına, bölgesel kalkınma da çevre illerle rekabet edilebilirlikte katkı sağlayacaktır. Şehrimizde bunu sivil toplum, bürokrasi, iş insanları ve siyaset öncülüğünde 2023 genel seçimlerinden önce şehre kazandırılması gerektiği düşüncesindeyiz. Ancak bu birlikteliği sağlamak için önce şehirdeki dinamiklerin şehrin menfaati söz konusu olduğunda birbiriyle uyum içinde olması, bürokrasinin engebeli yollarının düzleşmesi, siyasi farklılıkların askıya alınması, bireysellik güdülmemesi gerekmekte. Bir şehir için vizyon oluşturacak çalışmaların neticelenebilmesinde; tüm kesimlerle istişare edilerek sürdürülebilirlik verimlik ve etkililik ön planda tutularak şehrin vizyonu açısından stratejikse her kesimin yan yana gelebilmesi, ayrı fikirlerin aynı ağızdan konuşarak tek vücut halinde merkezi bütçeden gür bir sesle talep etmesi ile sonuç elde edilebilir.” (HABER MERKEZİ)