Kırşehir Belediyesi’nin, Tarımsal Sanayiyi Geliştirme Projesi”ne start verildi

BELEDİYE NOHUT EKTİ

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: “Tarımsal Sanayiyi Geliştirme Projemiz için satın aldığımız Eski Farbel Boya alanına ilk nohut ekimimizi gerçekleştirdik”

Kırşehir Belediyesi’nin, işçi emekleriyle oluşturulan ve 5 yıldır üretimin yapılmadığı tesisi alarak büyük bir projeye imza atmasının ardından, proje çalışmaları devam ederken, fiziki yapı arkasında bulunan 70 dönümlük alana nohut ekimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, gıdaya olan ihtiyaç ve önemin her geçen gün daha da arttığına şahit olduklarını dile getirerek şu açıklamada bulundu:

“Biz, üreten bir Belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek olacağız. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte binlerce aileye dokunacağız. Kırşehir’de 1970'li yıllarda işçi emekleriyle oluşturulan bu tesis yıllar sonra Belediyemiz girişimi ile kamuya kazandırıldı. Yaklaşık 195 dönüm olan arazide Et Entegre Tesisi, Bakliyat Paketleme Tesisi ve Süt Ürünleri tesisinin oluşturulmasında Büyükşehir Belediyelerinin de desteğiyle hayata geçirilecek. Böylece söz verdiğimiz projelerden organize hayvancılık, yöresel ürünler ve halk süt projemiz de hayata geçecek. Alandaki mevcut yapılarla birlikte ilave projeler tamamlandıktan sonra yüzlerce kişiye de istihdam olanağı sunmuş olacağız. Alınan parsellerin en büyük özelliği; Ankara-Kayseri asfaltına yaklaşık 1.400 metre cephesi bulunmaktadır. Binlerce aileye dokunacak bir projenin Kırşehir'de hayata geçmesiyle ilimiz için çok önemli bir proje daha gerçeklik kazanacak. Projenin hayatiyet kazanmasıyla birlikte Sarıyahşi, Bâlâ, Kaman başta olmak üzere çevre illerden de özellikle çiftçilere yönelik Tarıma Dayalı Sanayiyi geliştirme noktasında çok önemli bir katkı sunacak.

“Alanla ilgili İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile görüşmelerimiz devam ederken, mevsim itibarıyla da fiziki yapı arkasında bulunan 70 dönümlük arazimize ilk nohut ekimimizi de gerçekleştirmiş olduk. Toprak sürüldü, toprak ekiliyor, toprak-ekin biçilecek; bire bin verecek toprak. Bu ekim, umudumuzu da yeşertecek aynı zamanda. Tüm Kırşehir’imize hayırlı olsun!” (HABER MERKEZİ)