Belediye Başkanı Ekicioğlu İzmir'de

Başkan Ekicioğlu: “Kooperatifler kurarak üretime döneceğiz”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Başkan Yardımcıları Osman Uçar ve Başar Altuntaş ile birlikte Kırşehir için çok önemli olan projelerimizden kooperatifçilik alanında bilgi almak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere İzmir Tire Süt Kooperatifini ziyaret etti.
Başkan Ekicioğlu, kooperatifçilik alanında iyi işlere imza atmış İzmir Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile kooperatifçilik konusunda fikir alışverişinde bulunup konu hakkında bilgi aldı.
Kırşehir’de tarım ve hayvancılık üzerine bir araştırma geliştirme, inovasyon merkezi kuracaklarını ve kooperatiflerle üretime geri döneceklerini belirten Başkan Ekicioğlu, bu konuda bilgi alışverişinde bulunmak için İzmir’e geldiklerini ifade etti.
Başkan Ekicioğlu, “17 yılda kooperatifi 17 kat büyüten, ortak araç parkı, pastörize süt, et işleme tesisi, paketleme ve kaba yem merkezi gibi birçok faaliyeti gerçekleştiren İzmir Tire Süt Kooperatifinin başkan ve yöneticilerini kutluyorum. Ülkemiz ve şehrimiz için tam da ihtiyaç duyulan bir model. Bu modeli Kırşehir’de de uygulamak istiyoruz” dedi.
Samimi bir ortamda geçen görüşme, hediye takdimi ile son buldu. (HABER: BEYHAN BALLI)