Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Öztürk: “Bizim kapımız herkese açık. Bu birliği bozmayalım. Bu makamlar gelip geçici. Kırşehir bu fesatlığı ve dedikoduyu hak etmiyor”

7 BİN 310 üyesi bulunan ve 18 Meslek Odası’ndan oluşan Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı ve Bahamettin Öztürk, güven tazeleyerek 5’nci kez Birlik Başkanı seçildi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurul'a mevcut başkan Bahamettin Öztürk tek liste olarak girdi.
Divan Başkanlığını Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu üyesi Fazlı Yalçındağ’ın yaptığı genel kurula Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Kırşehir’e 5 yıldızlı termal bir otel kazandıran işadamı hemşehrimiz Oğuz Altın da katıldı.
136 delegenin oy kullandığı seçimde Başkan Öztürk güven tazeleyerek beşinci kez seçildi.
Başkan Öztürk birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, şunları ifade etti:
“3 yıldır pandemi döneminden geçtik, esnafımızın yüzde 65’i ekonomik zorluklar çekti. Bu zorlu süreçte devletimizin esnafımıza çok desteği oldu. Bu süreçte esnafımızın yanında olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Üst kurumların yönetim ve denetim kurumlarında görev alıyorum. Bunun faydasını Kırşehirli esnafımız görüyor. Esnafımız kredi konusunda hiç mağdur edilmedi. Esnafımıza hep destek olmaya çalıştık. Her yıl düzenlenen Ahilik Haftasında 81 il 13 federasyon ve 3126 esnaf odasını şehrimizde en iyi şekilde ağırlıyoruz. Kırşehir’in adını tüm ülkeye ve dünyaya duyuruyoruz. Ahiliğin başkenti Kırşehir’i tanıtıyoruz. Bugün birliğimiz ve odalarımızın hesaplarındaki paralar geçmiş zamana göre katlanarak arttı. Eskiden maaşlar ödenemezdi, şimdi sistemimizi kurduk. Personelimiz ve esnaflarımız hiçbir zaman mağdur edilmiyor. Genel kuruldan sonra 4 yıl boyunca hatalarımız olabilir. Bu hataları arkamızdan konuşmak, dedikodu yapmak yerine beraberlik içinde çözersek daha iyi olur. Bizim kapımız herkese açık. Bu birliği bozmayalım. Bu makamlar gelip geçici. Kırşehir bu fesatlığı ve dedikoduyu hak etmiyor. Kırşehir eğitim ve kültür olarak üst seviyede. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekir. Ben bir sorununuz olduğunda sizinle Edirne’den Kars’a kadar her kapıyı zorlarım. Yeter ki bir ve beraber olalım.”
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da yaptığı açıklamada, “Esnafımız ülkemizin bel kemiğidir. Ürettiğimiz ürünleri esnafımız ile buluşturan esnafımızdır. Esnafımız pandemide zor günler geçirdi. İnşallah birlik beraberlik içinde bugünleri aşacağız. Esnafın sorunu kentin sorunudur. Faturalar, kiralar, sigorta primleri artabilir. Bunun tek çözümü geliri artırmaktır. Bunun için de toplumun alım gücü artırılmalıdır. Bizlere bu konuda büyük görevler düşüyor. İstihdam ve üretimi artırmalıyız. Bölgemizde ihracatı en yüksek illerden biriyiz. Bunu devam ettirmeliyiz” diye konuştu.
Yapılan seçimlerin ardından Kırşehir ESOB Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan: Bahamettin Öztürk.
Yönetim Kurulu: Ahmet Hikmet Erdoğan, Davut Kaya, Oğuz Maraş, Murat Zobu.
Denetim Kurulu: Oğuz Cihan, Yılmaz Çakır, Mehmet Emin Lenger.
Disiplin Kurulu: Mustafa Genç, Sait Kamalı, Orhan Boran.  
(HABER MERKEZİ)