Ekicioğlu: “Geçmiş yıllarda yapılan yanlış işleri halkımızın istekleri doğrultusunda mutlaka düzelteceğiz”

Başkan Ekicioğlu sahada…

Kırşehir belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yaz mevsimini çok iyi değerlendirmek istediklerini, halkın istek ve beklentilerini karşılamak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi.
Dün Kılıçözü sanayi Sitesi ile Galericiler Sitesi’ne giderek esnafların ve çalışanların istek ve sorunlarını dinleyen Başkan Selahattin Ekicioğlu, borçlu bir belediye devraldıklarını, ancak bütün gelir ve giderleri dengeleyerek, söz verdiği projeleri tek tek hayata geçireceğini söyledi.
Ekonomik piyasalarda yaşanan durgunluktan ve iş yapamamaktan şikayet eden esnafların durumu çok iyi bildiklerini, ancak bu süreci hep birlikte çalışarak aşacakları inancında olduklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Maalesef ülkemizde yaşanan ekonomik kriz herkesi büyük sıkıntılara itiyor. İş yok, işsizlik her geçen gün artıyor. Esnafımız, tüccarımız zor günler yaşıyor. Hatta iflasın eşiğinde. Belediye olarak bundan sizler gibi bizler de etkileniyoruz. Tahsilat yapamıyoruz, gelir kaynaklarımızda büyük düşüş var. Hükümetimizden bu sorunların çözümünü istiyoruz” dedi.
Kırşehir halkının oylarıyla iş başına geldiklerini ve hizmet için çaba harcadıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, yaptığı son çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
“Seçimlerde sizlerin desteği ile göreve geldik. Ancak büyük borç içinde bulduğumuz belediyemizi düzlüğe çıkarmaktan başka çaremiz yok. 70 proje vaat ettik. 5 yıl sonra 70'in üzerine çıkacağız. Farklı projelerimiz var. Planlamadan yapılan işlerin verimliliği ve doğruluğu olmaz. Planlamadan, ayakları yere basmazsa sonuca gidemeyiz. Biz, imzayı atmadan açıklama yapmıyoruz. UNESCO tarafından kabul edilen projemiz var. En küçük hatada proje iptal olabiliyor. Projelerde böyle. Kente yapacağımız proje önemli. Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak bir fiziki ortam oluşturacağız. Lostra salonu sözümüz var. Kentin estetiğini bozmadan, doğru yer tespiti yaparak planlı bir şekilde yapacağız. İzmir'de kooperatifçilikle ilgili bir gezi yaptık. Tire'de incelemelerde bulunduk. 2000 üyeli bir holding kurmuşlar. 300 milyon cirosu var. Türkiye'de örnek alınması gereken bir proje. 30 üyeli de var, 2000 üyesi olan da var. Yani doğru planlama ile biz de inşallah bu işi başaracağız. Stadyumun yerini aldığımızda güzel bir proje hazırlayacağız. Bizden önceki yönetimin aldığı kararların aynısını takip ettiriyoruz. Bakanlıkla görüşüyoruz. Bakanlık verirse burayla ilgili projemizi de hayata geçireceğiz "
Başkan Ekicioğlu, hazırladıkları bazı projelerin dolaylı yönden engellendiğine şahit olduklarına dikkat çekerek, "Hükümet, kooperatif kurun diye çağrıda bulunuyor. Bizim projelerimizin engellenmesi gibi bir durum oluşursa zaten bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Karakurt bölgesinde kurutma tesisi var. Burayı kullanalım, AB projesi hazırlayalım dedik. Özel İdare de bu tesisin bize verilmemesi için İl Genel Meclisi Üyelerince karar alındığı söylendi. Biz projemizi yaptık ve bize yatırım yaparsanız size veririz dediler. Dolaylı engelleme var. Bunlar olacak ama biz durmayacağız, çalışacağız. Meclis toplantılarında açıklıyoruz. Kırşehir halkının menfaatine yapılan işlerin bozulduğunu görüyoruz. Kaybettik diye öç almak istiyorlar. Ama kaybeden Kırşehir oluyor. Biz kendimiz için istemiyoruz ki Kırşehir için istiyoruz, projelerimizi Kırşehir için hazırlıyoruz. Bu engellemelerin neler olduğunu zaten önümüzdeki meclis toplantısında paylaşacağız. Onun için yılmayacağız ve her engellemenin karşılığında alternatif oluşturacağız. Kim ne yaparsa yapsın, biz hemşehrilerimize verdiğimiz her sözü mutlaka hayata geçireceğiz. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Ayağı yere basan projelerle bu zor süreci aşmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz yaz mevsiminde halkımızın isteklerini yerine getirmek, şikâyetlerini ortadan kaldırmanın çabası içinde olacağız. Yanlışlardan dönmek bir erdemliliktir. Geçmiş yıllarda yapılan yanlış işleri de mutlaka düzelteceğiz. Tabi bunu yaparken de bölge halkının görüş ve düşüncelerine göre hareket edeceğiz” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)