Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından, Kovid-19 sürecinde, haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıklamasının arndından Kırşehir’de aylardır kapalı olan lokantalar, çay ocakları ve kafeler müşteri kabul etmeye başladı
Yurt genelinde kademeli normalleşme kapsamında yeniden açılan restoran ve kafeler dün saat 07.00'dan itibaren müşterilerine kapılarını açtı. Şehrimiz faaliyet gösteren, ancak pandemiden dolayı aylardır kapalı kalan, ya da paket servis yapan restoranlar, lokantalar ile cafeler, çay ocakları ve kahvehaneler de dün yeniden faaliyete başladılar. 
Sabahtan itibaren temizlik yaparak müşterilerine kapılarını açan Kırşehir Ahi esnafları, “Aylardır işyerimizin kapalı kalması nedeniyle büyük zarara uğradık, borçlarımız birikti, çalışanlarımızın maaşlarını, işyeri kiralarını SGK ve vergilerimizi ödeyemedik. Umarız koronavirisü hep birlikte atlatır, bir daha kapanmaz, herkes normal yaşantısına döner” temennisinde bulundular.  (HABER: BEYHAN BALLI)