KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, 
Kırşehir halkına çağrıda bulundu:

“Alışverişini yerel esnaftan yapın”

Yeni Eğitim Öğretim yılına girilmesiyle birlikte başlayan okul alışverişleri kırtasiyecileri umutlandırırken bazı zincir marketlerin düşük fiyata okul malzemeleri satması esnafı zor durumda bıraktı. 
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk zincir marketlerin bu satış politikasına vatandaşların kanmaması gerektiğini dile getirdi.
Esnafın ucuza kalitesiz ürün satmadığını ve 3 harfli zincir marketlerin vatandaşların zaaflarını kullandığını belirten Başkan Bahamettin Öztürk, “Her fırsatı değerlendirerek vatandaşı kalitesiz fakat 1-2 lira ucuza sattıkları mallara yönlendiren 3 harfli marketler esnafı zor duruma sokuyor. Zaten pandemiden dolayı işleri aksayan esnafımız bir de 3 harfli marketlerin haksız rekabetiyle mücadele etmek zorunda kalıyor. Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü gibi özel günlerde sattıkları market ile alakası olmayan ürünlerle mücadele ederken en büyük darbeyi okulların açılmasıyla ümitlenen kırtasiyecilere vurdular. Bütün yıl iş yapamayıp okulların açılacağı 1 ayı bekleyen kırtasiyeciler bu 3 harflilerin uygun fiyat adı altında sattığı kalitesiz ürünlerin gölgesinde kaldı. Kırşehir halkından rica ediyorum. 1-2 lira ucuza alacağım diye bu marketlerin oyununa gelmeyin. Kendi esnafınızdan alışveriş yapın. Çocuğunuza kalitesiz, sağlıksız, yalnızca bir kere kullanabileceği ürünleri almayın. Bunlardan alışveriş yaparak paranızı kalitesize yatırmayın. Kaliteli, dayanıklı, sağlıklı ürünleri asıl yerinden, kırtasiyelerden alın. Esnafınız sattığı ürünün her zaman arkasında durur ancak onlar durmaz! Düğününüzü, cenazenizi esnafınız bilir, ancak onlar bilmez. Yeri gelir evinizin anahtarını emanet edersiniz ancak o marketlerde bir poşetinizi bile bırakamazsınız. Esnaf size sattığı bir ürünle evine ekmek götürür ancak özellikle pandemide en çok 3 harfliler vatandaşlardan faydalandı. Diğer esnafların dükkânları kapalıyken onlar her esnafın ürününü sattı. Şimdi 1 buçuk yıldır okulların açılmasını bekleyen kırtasiyecilere bir darbe de siz vurmayın. Ahiliğin de esnaflığın da bir terbiyesi vardır. Bu marketler o terbiyeden yoksun. Her sektörün ürününü satıyorlar. Sen marketsen buzdolabı, okul malzemesi, bisiklet ile ne işin var? Bırak herkes kendi ürününü satsın. Memlekette kırtasiye mi kalmadı da defter kitap satıyorsunuz! Eğer AVM gibi çalışacaksanız şehir merkezinden uzak durun. Vatandaş da ona göre hesabını yapıp alışverişini yapsın. Hepsini Allah’a havale ediyorum. Bu dünyada esnafın hakkını çok yediler öteki dünyada nasıl hesap verecekler Allah bilir. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. TESK, TOBB, TESKOMB başta olmak üzere tüm odalar bir araya gelerek istişarelerimizi gerçekleştirdik. Perakende yasasının bir an önce esnafın lehine düzenlenmesi için başvurularımızı yaptık. Cumhurbaşkanımız da bizim ve esnafın yanında. Vatandaşlarımıza düşen de esnafının yanında olmaktır. Esnaf biterse ülke ekonomisi biter. Bunun için vatandaşlarımıza her zaman “alışverişini yerel esnaftan yap” diyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)