son yıllarda ülkemiz ekonomisinde yaşanan sıkıntılar altında doğru dürüst iş yapamadıkları için zor günler yaşayan Kırşehir Ahi esnafı, koronavirüsle birlikte büyük darboğaza girdi ve bir kısmı kapısına kilit vurmaya başladı. 
Yaklaşık 9 aydır koronavirüs nedeniyle doğru dürüst iş yapamayan şehrimizdeki küçük esnaf ve sanatkârların büyük bir kısmı işyeri kirasını, vergisini, sigorta ve diğer giderlerini ödeyemedikleri için zor günler yaşıyor.    
Terme, Ankara ve Atatürk Caddeleri ile Cacabey Meydanı, Müftülük civarı başta olmak üzere şehrimizin muhtelif cadde ve sokaklarında kirada oturan esnaflar, ayakta durmak için mücadele ederken bir de dükkân sahiplerinin kiralara yüksek oranda artış yapmak istemeleri karşısında büyük şok yaşadıklarını ifade ettiler.
Yine koronavirüs nedeniyle şehrimizde faaliyet gösteren kahvehane, kafe, lokanta gibi umuma açık yerleri işleten esnaflar da işyerlerinin aylardır kapalı olmasına rağmen kiralarının işlediğini, pek çok esnafın ya iflas ederek kapısına kilit vurduğunu, ya da kapatmak üzere olduğunu söylediler.
Devletin 3 ay süreyle esnafa 500 ile 750 lira arasında kira desteği vermeyi kararlaştırdığını, ancak bundan sadece götürü usuldeki az sayıda esnafın yararlandığını belirten Kırşehir’deki Ahi esnafları, “Bizler zaten son yıllarda doğru dürüst iş yapamıyor, Bağ-Kur ve SSK primlerini ödemekte zorlanıyorduk. Şimdi de koronavirüs nedeniyle bir yıldır büyük sıkıntı yaşıyoruz. Pek çok esnaf arkadaşımızın işyeri devletimizin verdiği kararla kapatıldı. Ama kiralar işliyor. Dolayısıyla kiralar birikti, borçlar birikti, kara kara düşünürken, işyeri sahipleri yüksek oranda zam istiyor. Bu nasıl vicdansızlıktır anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz onlardan kiralardan indirim beklerken, onlar bindirim yapma peşinde. Ebette bütün işyeri sahipleri böyle değil, ama pek çoğu ne yazık ki yüksek oranda artış istiyor. Belki bu nedenle pek çok esnaf işyerini kapatmak ya da daha düşük fiyatlı yerlere taşınmak, ya da küçülmek zorunda kalacaktır. Kırşehir’de bizim gibi yüzlerce esnaf kirasını, vergisini, işçisinin maaşını ve sigortasını ödeyemiyor. Çünkü siftah yapamıyor. İşlerinin olmaması nedeniyle, dükkânlarını ya kapatıyor ya da devretmeye çalışıyor. Şuan esnaf batma noktasına gelmiş, devletimizden destek beklerken, işyeri sahiplerinin yüksek oranda artış istemelerini kabul etmekte zorlanıyoruz” diye görüş bildirdiler.  (HABER: BEYHAN BALLI)