Vali İbrahim Akın, İl Koordinasyon Kurulu’nda açıkladı

2021’de Kırşehir’deki 190 projeye 
612 milyon TL ödenek ayrıldı…

İl Koordinasyon Kurulu 2021 Yılı 4. Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Valilikte düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde 2021 yılında yatırımcı kuruluşlarca 190 projenin, uygulanmak üzere programlarda yer aldığını söyledi.
Bu projelerin toplam parasal değerinin 3 milyar 290 milyon 147 bin TL olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Geçmiş yıllar dâhil bu projelere bugüne kadar toplam 1 milyar 417 milyon 110 bin TL harcama yapılmış, 2021 yılında ise bu projelere toplam 612 milyon 176 bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu projelerin 47’si tarımsal, 20’si eğitim, 25’i ulaştırma, 13’ü sağlık, 2’si enerji, 1’i konut, 82’si ise diğer kamu hizmetleri sektöründe yer almaktadır. Toplantının ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Bu arada İl Koordinasyon Toplantısına katılan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitedeki değişimleri ve gelişmeleri anlattı.
Toplantıda ilk olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin fiziki ve genel durumu hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, projeler, yatırımlar ve tamamlanan binaları anlatarak üniversitemizin katbekat büyüdüğünü ve öğrencilerimizin derslik sorunlarının olmadığını anlattı. 
Aynı zamanda İslami İlimler Fakültesi’nin de inşaatının devam ettiğini söyleyen Kurt, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fakülte inşaatının yüzde 50’sinin tamamlandığını kaydetti. 
Merkez Kütüphane Binasının inşaatının hızlı bir şekilde aralıksız devam ederek üniversiteye ve öğrencilere kazandırılacağını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, modern, donanımlı ve kaynak bakımından zengin bir kütüphane olan Merkez Kütüphanenin tamamlanması ile birlikte ilimiz ve üniversitemizin kütüphane ihtiyacının giderilmiş olacağını söyledi. 
Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edilen ve üniversitemize estetik bir görünüm kazandıran Ahi Evran Üniversitesi Cami’nin ibadete açıldığını kaydeden Kurt, caminin yapılmasında emeği olan herkese de teşekkür etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin pilot projelerinin de artık hayata geçerek amacına adım adım ilerlediğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, projelerimizin genel anlamda ilimizin kalkınmasına katkı sağladığını sözlerine ekledi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin eğitim alanında sürekli geliştiğini ve kendini yenilediğini dile getiren Kurt, 20 bine yakın öğrencisi ve binin üzerindeki akademik personeli ile büyümeye devam ettiğini anlattı. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin tüm alanlarında gelişmeler yaşandığını da kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, kalite çalışmaları, eğitim projeleri, konferans, seminer ve sempozyum çalışmalarının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.
Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Zikri Şahin, kaymakamlar, belediye başkanları, bölgesel kuruluşların temsilcileri ile yatırımcı kurum müdürlerinin katıldığı toplantı, yatırımcı kuruluş yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)