Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:
“16 yılda Kırşehir’e 5 milyar yatırım yaptık”

Ahilik Haftası kutlamaları için Cumartesi günü Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ahi Evran'ın, Muharrem Ertaş'ın emaneti, Neşet Ertaş'ın gönlünün içindeki yer olan Kırşehir’e 16 yılda 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.
"Geleneği olmayanın geleceği de olmaz” diyen Fuat Oktay, “Ahilik teşkilatına hayat veren bakış açısını yeniden ihya etmeli, işlerimize, iş yerlerimize, üretimimize ve ürünlerimize yansıtmanın yollarını mutlaka aramalıyız. Ahiliği oluşturan ruhu ne kadar güçlü tutarsak, yeni nesillere ne derece güçlü aktarabilirsek, geleceğimize de o derece güvenle bakabiliriz. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi ve akabinde yaşadıklarımız bu gerçeğin en somut örneğidir. 15 Temmuz gecesi, aziz milletimizin diğer fertleriyle birlikte esnaf ve sanatkarımızın sergilediği destansı duruş, Ahilik ruhunun halen kor bir ateş gibi bu milletin bağrında yandığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu ruh ayakta olduğu müddetçe, Allah'ın izniyle, ülkemize ve geleceğimize yönelik saldırıların tamamı akim kalmaya mahkumdur. Türkiye'nin, son günlerde, özellikle döviz kuru üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan ekonomik manipülasyonu da bu anlayışla aşacağına inanıyorum, inanıyoruz. Başta esnaf ve sanatkarlarımızın dayanışması, sonra aziz milletimizin birlik ve beraberliği ile Türkiye ekonomisi, bu süreci de atlatacaktır. Kuşkusuz hükümetimiz de yaptığı düzenlemelerle, üretimi, mesleki eğitimi ve kaliteyi artırıcı nitelikteki teşvikleriyle esnaf ve sanatkarımızı güçlendirmeyi sürdürecektir."
Ahi Evran'ın, Muharrem Ertaş'ın emaneti, Neşet Ertaş'ın gönlünün içindeki yer olan Kırşehir’e 16 yılda 5 milyar yatırım yaptıklarını aktaran Oktay, "2002 yılında sadece 15 milyon dolar olan ihracatı, geçtiğimiz yıl 189 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz, 200 milyon dolar. En çok ihracat yapan illerimiz arasında, 43. sıradan 39. sıraya yükseldi." dedi.
Kırşehir’e 16 yılda 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını da anlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şunları söyledi:
“Ahi Evran’ın Muharrem Usta’nın bizlere emaneti olan tıpkı Neşet Ertaş’ın dediği gibi gönlümüzün içinde yer eden Kırşehir’e 16 yılda 5 milyar yatırım yaptık. 2002 yılında sadece 15 milyon dolar olan ihracatımız geçtiğimiz yıl 189 milyon dolara ulaştı Kırşehir’de yeter mi tabi ki yetmez 2018 hedefimiz en az 200 milyon dolar hedefimiz onun kesinlikle üzerine çıkmaktır. En çok ihracat yapan illerimiz arasında 43’üncü sıradan 32’inci sıraya yükseldi. Büyümeye devam eden Ahi Evran Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesi’yle Kırşehir’i kalkınma yarışında daha üst seviyelere çıkaracağız taşıyacağız. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde hızlı tren hattının proje çalışmaları devam ediyor. Buraya gelmeden önce ziyaret ettiğimiz Ahi Evran Külliyesinin ikinci etabını da yapıyoruz. Ayrıca Kırşehir için çok önemli olduğunu bildiğimiz Ahi Evran Veli Vakfı kanunun da önümüzdeki haftalarda Meclise gelecek. Şimdiden hayırlı olsun. Kıymetli kardeşlerim geleneği olmayanın geleceği de olmaz. Asırların içinden süzülüp gelen bu geleneği oluşturan işte bu umreleri Anadolu’yu mayalayan bu ruhu önce iyi kavramak durumundayız. Ahilik Teşkilatına hayat veren bakış açısını yeniden ihya etmeli, işlerimize, iş yerlerimize, üretimimize ve ürünlerimize yansıtmanın yollarını mutlak aramalıyız. Ahiliği oluşturan ruhu ne kadar hoş tutarsak yeni nesillere ne derece güçlü aktarabilirsek geleceğimize de o derece güvenle bakabiliriz. 15 Temmuz hafin FETÖ Darbe girişimi ve akabinde yaşadıklarımız bu gerçeğin en somut örneğidir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin diğer fertleriyle birlikte esnaf ve sanatkârlarımızın sergilediği destansı duruş Ahilik ruhunun halen bir kor gibi bir kor bir ateş gibi bu milletin bağrında yandığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu ruhu hayatta olduğu müddetçe Allah’ın izniyle ülkemize ve geleceğimize yönelik saldırıların tamamı hakim kalmaya mahkumdur. Türkiye’nin son günlerde özellikle döviz kuru üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan ekonomik manipülasyonun bu anlayışla aşacağına inanıyorum inanıyoruz. Başta esnaf ve sanatkarlarımızın dayanışması sonra aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle Türkiye ekonomisi bu süreçte atlatacaktır atlatmaktadır.” (HABER: SALİH GÜNER)