Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, KAP sürecinde sona yaklaştı. 
KAP Değerlendirme Takımının Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için planladığı yüz yüze görüşme süreci 7 Aralık 2021 tarihinde başladı. Prof. Dr. Macit Fikret Suner Başkanlığında Prof. Dr. Süleyman Doğan, Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Dr. Öğr. Üyesi Sevda Çiftçi, Alaattin Soruklu ve Türkan Yalçın’dan oluşan değerlendirme takımı, saha ziyareti öncesi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede üniversitemizin kalite yolculuğundaki çalışmaları görüşüldü.
Kalite yolculuğuna 2015 yılında adım attıklarını ve bu süreci başarıyla tamamlayacaklarına inandıklarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Biz bu yola inanarak çıktık, KAP Değerlendirme sürecinden de başarıyla geçeceğimize inanıyorum.” dedi. 
Kalite çalışmalarını tüm birimleri ve personeli ile yürüttüklerini belirten Rektör Karakaya, KAP Değerlendirme Takımının üniversitemizden memnun ayrılacağına inandığını kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, KAP Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Macit Fikret Suner ve beraberindekilere teşekkür etti.
Rektörlük makamındaki görüşmenin ardından KAP Değerlendirme Takımı, Senato Salonunda üniversitemiz üst yöneticileri ile bir araya geldi. 
Senato Salonunda bir konuşma yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KAP Değerlendirme Takımına üniversitemizin kendi tasarladığı Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) hakkında bilgi verdi. 
BKYS’nin; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kendi tasarladığını, içeriğinde Sayıştay’a tabi olan 5018 Kamu Mali Yönetim Kanununun, bilgi ve gıda güvenliğinin, Türk Standardlar Enstitüsü (TSE) şartları ile YÖKAK iç değerlendirme ve KİDR şartlarının da dahil edildiği bir kalite yönetim sistemi olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: 
“Bu sistemin kurgusu ana hatları ile ‘Planla, Uygula Kontrol Et ve Önlem Al’ döngüsünden oluşmaktadır. Biz özellikle stratejik planımızı planlamada, stratejik planı ana eksen alıyoruz. Bütün dış katılımcı, iç katılımcı ve paydaşlarla birlikte hazırladığımız stratejik plan, üniversitemizin istikbalini tarif ediyor. Ana ekseni bu şekilde oluşturduktan sonra stratejik planın yıllık performanslarını ve bölümler bazında izdüşümlerini göz önüne alarak yıllık faaliyet planı hazırlıyoruz. Faaliyet planı ile birlikte faaliyet planına ait risk faaliyet planlarını ortaya koyuyoruz. İyileştirme ve süreç performansları olmak üzere planlamayı yaparak sürece başlıyoruz. Uygulama bölümünde ise özellikle stratejik planın Strateji Geliştirme Daire Başkanı nezdinde takibi yapılıyor. Uygulamanın ardından riskleri önlemeye yönelik faaliyetler devreye giriyor. Tüm bu işlemlerin devamında iyileştirme faaliyetleri ve performans göstergeleri ile birlikte uygulamayı gerçekleştiriyoruz.”
Kontrol Et aşamasının ise BKYS’de işlemlerin Planlama ve Uygulama aşamasının ardından gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalite komisyonunun birim bazında toplantılar yaptıklarını, yılda iki defa yönetimi gözden geçirme toplantıları gerçekleştirdiklerini, memnuniyet anketi yaptıklarını ve stratejik planın resmi verilerini kaydederek kontrol etme işlemini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 
Rektör Karakaya, Önlem Alma aşaması olan son aşamada ise belirttikleri aşamalardaki eksiklikleri uygulama faaliyeti olarak gerçekleştirerek bir PUKÖ döngüsü sağladıklarını sözlerine ekledi.
PUKÖ döngüsünün özellikle başka kurumlara tavsiye edilebilir olması gerektiğinin altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin (BKYS) tüm kurumlarda uygulanabilir bir sistem olduğunu kaydetti. 
Konuşmasının sonunda üniversitemizin KAP Değerlendirmesinde de başarılı olacağına inandığını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, KAP Değerlendirme Takımı Saha Ziyaretinin üniversitemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Rektör Karakaya’nın konuşmasının ardından KAP Değerlendirme Takımı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Üniversitemiz Kalite Komisyonu Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Şenol Bayram, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, fakülte dekanı ve dekan yardımcıları, araştırma birim yöneticileri, daire başkanları, yöneticileri ve kurum paydaşları ile görüştü. KAP Değerlendirme Takımı Saha Ziyareti 9 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek. (HABER MERKEZİ)