Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 2016 yılından bu yana “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi” ilgili üniversitelerle başarıyla yürütülüyor.
Proje kapsamında üniversitelerin çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında 10 Haziran 2020 tarihinde bir toplantı düzenlendi. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları katıldı.
Pilot üniversitelerin proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında paylaşımların yapıldığı toplantıda gelecek projeksiyonları hakkında da istişarelerde bulunuldu.
Tarım ve Jeotermal alanında pilot üniversite seçilen ve pilot seçilen üniversiteler içerisinde ilk beş üniversite arasında yer alan üniversitemizin projeleri sahada hayat buldu. Pilot projelerine hız kesmeden devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, alanda önemli çalışmalara imza attı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesine katma değer sağlayan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Karakaya, istihdama ve üretime yönelik yapılan çalışmaların alanda hızla karşılık bulduğunu ifade etti.
Ülkemizin de içinde bulunduğu küresel salgın döneminde hem akademik anlamda hem de projeler konusunda çalışmaların devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’in değerlerini markalaştırmak, bölgeye katkı sunmak ve Kırşehir’i cazibe merkezi haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)