Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 87 yıl önce kurulan ve 11965 yılından bu yana Kırşehir Şubesi aracılığı ile fakir ve yardıma muhtaç insanlara ve öğrencilere ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Yardım Sevenler Derneği, Kırşehir’de daha çok öğrenciye burs verebilmek için hayırseverlerin destek ve yardımını bekliyor.
Halen Kırşehir’de 80 öğrenciye burs veren Kırşehir Yardım Sevenler Derneği’nin Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, bu sayının artması ve mevcut öğrencilere burslarını zamanında verebilmek için dernek üyeleriyle birlikte çalıştıklarını söyledi.
Geçen yıl burs alan öğrencilerin kayıt yenilemeleri gerektiğini de isteyen Başkan Nurten Büyüksaraçoğlu, derneğin Ulu Önder Atatürk tarafından 87 yıl önce kurulduğunu ve Kırşehir’deki şubesinin ise 1965’te faaliyete geçtiğini belirterek derneği faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“Bugüne kadar binlerce öğrenciye karşılıksız burs verdik. Gelirimiz fazla olduğu için geçmiş yıllarda ilk, orta ve lise öğrencilerine de burs veriyoruz. Artık, 4 yıllık üniversite okuyanlara burs veriyoruz. İki yıl önce 100’e yakın öğrenci burs alıyordu. Dediğim gibi, gelirimizde azalma olduğu için halen 80 öğrenciye burs veriyoruz. Geçen yıl burs alan öğrencilerimiz kayıtlarını yeniletmek zorundalar. İstenilen evraklar hazırlanmadığı takdirde burs vermemiz mümkün olamıyor. Ekim ayı içerisinde bursları dağıtacağız. İsimleri belirledik” dedi.
Kırşehir ve Kırşehir dışındaki hayırseverlerin yardımları ile her yıl 100’e yakın öğrenciye aylık burs verdiklerini, ancak zaman zaman burs verirken maddi sıkıntı yaşadıklarını, bunu çözümlemek için de Kadın Emek pazarı’nda ürettikleri ürünleri satarak derneğe gelir sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Nurten Büyüksaraçoğlu, “1965 yılından bu yana Kırşehir’de öğrencilerimize ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bizim gönlümüz daha çok öğrenciye burs vererek onların eğitimine katkı sağlamak. Hayırsever hemşehrilerimizin yaptıkları yardımların yetersiz kaldığı zamanlarda Kadın Emek Pazarı’ndaki yerde ürettiğimiz ürünleri de satarak gelirimizi arttırmaya çalışıyoruz. Çeşitli etkinliklerle sesimizi duyuruyoruz. Yardım severlerin destekleriyle öğrencilere burs verdiğimiz gibi, ihtiyaç sahiplerine de yardım elimizi uzatıyoruz. Kırşehir’deki varlıklı vatandaşlarımızın desteğiyle yardımlarımızı sürdüreceğiz. Öğrencilere burs verdiğimiz gibi, fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere ve ailelere de yardıma devam edeceğiz.”