Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu kamu yararına çalışan dernekler arasında yer alan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi’nin Kırşehir’de 45 öğrenciye burs verdiği bildirildi.

20 yılı aşkın bir süredir Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi’nin başkanlığını yürüten Nurten Büyüksaraçoğlu, Kırşehir’de üniversitelerde 4 yıllık lisans öğrenimi gören 45 öğrenciye aylık 200’er lira olmak üzere toplam 9 bin lira burs verdiklerini söyledi.

Kırşehir Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen Ahi Çarşısı’nın yanındaki Kadın Emek Pazarı'nda yıl boyunca yaptıkları mantı, börek ve çığırtmalardan elde ettikleri gelirle Kırşehir’deki 45 üniversite öğrencisine burs verdiklerini belirten Başkan Büyüksaraçoğlu, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kırşehir Yardım Sevenler Derneği olarak maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin eğitimlerini sağlamaları için her ay 200 liralık bir burs vermeye çalışıyoruz. Yazın Emek Pazarı’nda, kışın da Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın derneğimize kiraladığı dairede mantı, börek, çığırtma, un helvası ve yaptığımız el sanatları ürünlerini satışa sunuyor ve buradan gelir elde etmeye çalışıyoruz. Geçen yıllarda 60’dan fazla üniversite öğrencisine burs verirken, malum pandemi dolayısıyla yaşanan sıkıntılarla gelirimiz düştü. Buna rağmen bütün imkânlarımızı zorlayarak, hayırsever hemşehrilerimizden gelen maddi desteklerle burs vermeye gayret ediyoruz. Yardım Sevenler Derneği yöneticileri olarak ayrıca fakir ve kimsesizlere de maddi ve manevi desteğimiz oluyor. Onları zor günlerde yalnız bırakmamak için her türlü katkıyı sunuyoruz.”  (HABER: BEYHAN BALLI)