Kırşehir Futsal Takımı finalde Gaziantep’i 3-0 yendi…

VE ŞAMPİYON KIRŞEHİR’İN ÖĞRETMENLERİ…

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Öğretmenler Kupası Futsal Turnuvası'na katılan Kırşehir Öğretmenler Futsal Takımı şampiyon oldu.
Öğretmenler arasındaki iletişimi artırmak, birlik ve dayanışma duygularını geliştirmek, sporun önemini vurgulamak ve geniş kitlelere yayılmasında öğretmenlerin rehberliğinden yararlanmak amacıyla düzenlenen turnuvanın Bölge Birinciliği müsabakaları, 4-12 Kasım 2019 tarihlerinde Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz 1, Karadeniz 2, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere 8 bölgede düzenlendi. Bölge birincilerinin 20-23 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara'da oynadıkları yarı final ve final müsabakaları ile turnuva sonuçlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve finali Ankara’da yapılan Öğretmenler Günü etkinliği kapsamında Kırşehir Öğretmenler Futsal Takımı, Gaziantep Öğretmenler Futsal Takımını 3-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.
Turnuva 30 gün süren turnuvaya 81 ilden çok sayıda takım katıldı. Grup maçları sonunda yarı final ve finale çıkan takımların kıyasıya mücadeleleri görülmeye değerdi. Rakiplerini birer birer eleyen Kırşehir ve Gaziantep takımları finalde kozlarını paylaştı.
Baştan sona üstün bir oyun ortaya Kırşehir Öğretmenler Futsal Takımı finalde güçlü rakibi Gaziantep Öğretmenler Futsal Takımını 3-0 yenerek turnuvanın en büyüğü olduğunu ortaya koydu.
Pazar günü Ankara Cebeci de oynanan maçta Gaziantep temsilcisini Mustafa Koçak ve Gürkan Alkan’ın (2) attığı gollerle 3-0’lık skorla yenen Kırşehir Öğretmenler takımı Futsal Türkiye Şampiyonu olurken, şampiyon takımımız kupa ve madalyasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un elinden aldı.
Futsal Futbolda Türkiye Şampiyonu olan Kırşehir Öğretmenler takımı kadrosunda yer alan futbolcular şunlar:
Mustafa Koçak, Fahri Eroğlu, Nihat Taş, Orhan Akkaya, Sinan Güneş, Gürkan Alkan, Mahmut Sami Çapkur, Hakan Koçak, Deniz Koçak, Yasin Güven ve Rıdvan Durak.
Turnuvada üçüncülüğü Adana alırken kadınlar kategorisinde birinci İstanbul, ikinci Antalya üçüncü de Diyarbakır oldu.
Turnuvanın şampiyonu Kırşehirli öğretmenlere AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan tarafından bir restoranda akşam yemeği verildi. Keyifli geçen yemekte kısa bir konuşma yapan Hacı Turan, “Sizlerin başarısı ile gurur duyuyorum. Öğretmenlerimizin sadece okullarda öğrencilere eğitim vermekle yetinmiyorsunuz, sosyal hayatlarınızda da böylesine güzel sonuçlar alarak örnek olmaya devem ediyorsunuz” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)