2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenli Eğitim Değerlendirme Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, asıl amaçlarının çocuklarımızın eğitimlerini huzur ve güven içerisinde tamamlamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Öğrencilerimizin ve ailelerinin her türlü korku ve endişeden uzak, çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri amacıyla gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi 2. dönem önümüzdeki hafta yani 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Her dönem başında olduğu gibi yine düzenlediğimiz bu toplantıda çocuklarımızın güven ve huzur ortamında eğitim almalarını sağlamak amacıyla aldığımız tedbirleri gözden geçireceğiz. Çocuklarımızın okullarına güvenli bir şekilde gidip, yine okul çıkışında güvenli bir şekilde evlerine dönmeleri için gerekli tedbirleri almaktayız. Ancak, hem okul çevresinde hem okul dışında çocuklarımızı etkileyebilecek olumsuzluklardan korumak maksadıyla, bugünkü toplantıda kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını gözden geçirecek, önümüzdeki yarıyılla ilgili hazırlık çalışmalarımızı hep birlikte değerlendireceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında, her zaman olduğu gibi ikinci dönemde de geleceğimiz olan çocuklarımıza verilen eğitimin kalitesini arttırmanın gayretinde olduklarını ifade eden Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Çocuklarımızın okula ulaşımlarını sağlayan servis araçları için gereken denetimler yapılmaktadır. Yine, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında gereken önlemleri alıyor, okul civarlarındaki metruk binaları takip ediyoruz. Okullar civarındaki iş yerlerinde açık sigara satışını engellemek adına da çalışmalar yürütüyor, gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz. İçerisinde bulunduğumuz salgın sürecinde çocuklarımızdan maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz. 2. dönemde de yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması için salgınla mücadelede alınan tedbirlere uyulması önem taşımaktadır. Bu vesileyle, önümüzdeki hafta başlayacak olan 2. dönemde öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.” dedi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Döneminin değerlendirildiği, 2. döneme hazırlık çalışmalarının da gözden geçirildiği toplantı, yapılan sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi. (HABER MERKEZİ)