Vali İbrahim Akın, Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ederek hayırsever işadamı Ali Rıza Badem ve kardeşi Halil İbrahim Badem’in katkılarıyla yapımı tamamlanan ek binada incelemelerde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ile hayırsever işadamı Ali Rıza Badem ve kardeşi Halil İbrahim Badem’in de eşlik ettiği ziyarette Okul Müdürü Necip Fazıl Barutçu’dan bilgiler alan Vali İbrahim Akın, okul binasını gezdi.
Ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Kırşehir Meslek Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda verilen mesleki eğitimin iş hayatındaki önemine vurgu yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde eğitime yapılan yatırımları yakından takip ettiklerini söyledi.
Okulda iş yerlerinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimlerin verildiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezi, eğitim gören kalfaların ve ustaların bilgili, donanımlı ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktadır. Böylesine değerli olan okulumuzun izolasyonu ile ek binasının tamamlanmasına destek veren hayırsever işadamı Ali Rıza Badem ve kardeşi Halil İbrahim Badem’e eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Akın, ayrıca AHİKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı dahilinde “Gençler Akıllı Mobilya İle Çalışma Hayatında Projesi” kapsamında Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezine hibe edilen ahşap kesim ve pres makinelerinde incelemelerde bulunarak makinelerin işleyişi hakkında bilgiler aldı.
Vali Akın’ın ziyareti, okul binasında ve atölyelerde incelemelerde bulunması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)