İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı

Vali Akın: “Kırşehir’de 49 projemizin yapımı devam ediyor”

İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 1. Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve bölgesel kuruluşların temsilcileri ile yatırımcı kurum müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde yürütülmekte olan 225 projenin toplam parasal değerinin 2 milyar 800 milyon 239 bin TL olduğunu söyledi.
Kurumların veri girişlerini gerçekleştirdiği İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) yatırım izleme raporlarına göre 2019 yılı Aralık ayı sonu itibariyle ilimizde 225 projenin bulunduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Geçmiş yıllar dâhil bu projelere bugüne kadar toplam 1 milyar 264 milyon TL harcanmıştır. 2019 yılında bu projelere toplamda 410 milyon 416 bin TL ödenek ayrılmış olup, dönem sonu itibariyle 371 milyon 148 bin TL harcama yapılmıştır. Programda yer alan 225 projeden 148’i tamamlanmış, 49 proje de devam etmekte, 28 proje ise başlanma aşamasındadır. Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın ilimiz ölçeğinde yürüttükleri projeler hakkında bilgi almak, kurumlar arası koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Toplantı, yatırımcı kuruluş yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgiler vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)