Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) değerlendirme süreci kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların yerinde incelenmesi adına Kırşehir’e gelen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Akreditasyon Programı Değerlendirme Takımını ziyaret etti. 
8 Aralık 2021 tarihinde rektörlük makamından gerçekleşen ziyarette Vali Akın, süreç hakkında Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve KAP Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Macit Fikret Suner ile beraberindeki takım üyelerinden bilgi aldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 7-8-9 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen saha ve yüz yüze değerlendirme sürecinden yüzünün akıyla çıkacağına inandığını kaydeden Vali Akın, teknolojik gelişmeler karşısında uyum yeteneğini geliştiren bir üniversitenin bölgeye ve şehre güç katacağını söyledi.
Dünyadaki gelişmeleri, kalkınma planı hedeflerini, Yükseköğretim Kurulu politikalarını, yörenin ihtiyaçlarını ve üniversitenin imkânlarını dikkate alarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ise, misyonlarını, vizyonlarını, eğitim-öğretim, araştırma ve topluma katkı politikalarını bu parametrelere göre belirlediklerini ifade etti.
Her konuda olduğu gibi bu konu da verdiği destekten ötürü Kırşehir Valisi İbrahim Akın’a teşekkürlerini ileten Karakaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (HABER MLERKEZİ)