Vali İbrahim Akın, ailesinin talebi üzerine evde eğitim hizmeti alan 9 yaşındaki engelli Osman Derinyol'a karnesini verdi.
Yenice Mahallesi’ndeki evlerini ziyarete gelen Vali İbrahim Akın'ı daire kapısı girişinde küçük Osman ve ailesi karşıladı. Vali Akın’ı annesi Seval Derinyol ile Osman'ın kollarından tutarak sınıf haline getirilen ve üzerine "3-A" sınıfı yazılan odasına götürdü.
Burada küçük Osman ile sohbet ederek bazı yazıları okutan Vali Akın, evde eğitim hizmeti ile ilgili gönüllü öğretmen Senem Ercan ve sağlık durumuyla ilgili annesi Seval Demiryol'dan bilgiler aldı.
Evde eğitimle konuşmaya başlayan Osman'daki gelişimin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Akın, gönüllü öğretmen Ercan'ı da sabrı, gayreti ve çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Karnesini Osman Derinyol'a veren Vali İbrahim Akın, derslerinin de çok iyi olmasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu dile getirdi.
Vali Akın’ın ziyaretinden dolayı heyecanlanan Osman Demiryol'un mutluluğu yüzüne yansıdı.
Öğretmen Senem Ercan, evde eğitimin yanı sıra Osman'ın sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak özel eğitim hizmeti de vermeye gayret ettiklerini söyledi.
Küçük Osman'ın babası Ahmet Derinyol da, karnesini vermek için evlerine kadar gelen Vali Akın’a teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)