Okulları ziyaret edip sorunları yerinde tespit eden

Vali Akın: “Eğitimde marka kent olan
Kırşehir’de öğrencilerimizi geleceğe
en iyi şekilde hazırlama gayretindeyiz”

Vali İbrahim Akın, Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi’ni ziyaret eden Vali İbrahim Akın, Okul Müdürü Sezgin Akgün’den okul hakkında bilgiler aldı. Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen Vali Akın, öğrencilerle sohbet ederek hedeflerini sordu ve çeşitli nasihatlerde bulundu.
Ardından, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’ne geçen Vali İbrahim Akın, Okul Müdürü Recep Tekinarslan’dan okul ve öğrencilerin durumu hakkında bilgiler aldı. Okul binasını gezerek incelemelerde bulunan Vali İbrahim Akın spor salonu, inşaatında sona gelinen Muharrem Ertaş Konser Salonu, sergi salonu ile resim ve müzik atölyelerini gezdi.
Okul ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, geleceğimiz olan gençlerin eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Vali İbrahim Akın, eğitimde marka kent olan Kırşehir’de öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olduklarını söyledi.
İlimizin mevcut eğitim kalitesini daha da yükseltmek adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Bugün gerçekleştirdiğimiz okul ziyaretlerinde geleceğimizin teminatı öğrencilerimizle bir araya geldik. Sınıflarına girip derslerine eşlik ettik. Ülkemizin, her alanda iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Bu bakımdan, öğrencilerimizin derslerinin yanında sosyal aktivitelere de yönelmelerini önemsiyoruz. Amacımız ahlaken, ruhen ve bedenen olgunlaşmış bilinçli nesiller yetiştirmek. Bilindiği gibi, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi de sanatsal ruhlu öğrenciler yetiştirmektedir. Saz ve Söz Ustası Merhum Neşet Ertaş’ın adını taşıyan okulumuzda yetişen öğrencilerimizin ilimizin müzik kültürünü en iyi şekilde temsil edeceklerine inancımız tam. Bu vesileyle, öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyor, kendilerini en iyi şekilde yetiştirme gayretinde olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in de eşlik ettiği ziyaretler, Vali Akın’ın okul binalarında yaptığı incelemeler ve öğretmenlerle yaptığı toplantılar ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)