Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi birçok alanda model olduğu gibi AYDEP ile de model olmaya hazırlanıyor. 
Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Yönetim Sistemimiz (AYDEP) 4 Şubat 2021 tarihinde online olarak Uşak Üniversitesi Senato üyelerine tanıtıldı. Toplantıya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi AYDEP Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Uşak Üniversitesi Senato üyeleri katıldı.
REKTÖR KARAKAYA: “AYDEP’TEKİ BELİRTKE TABLOSU SAYESİNDE HEDEF VE ÖLÇME SÜRECİ DOĞRU İŞLİYOR “
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AYDEP’in ülkemizin yükseköğretim sistemine kalite getirmek için ortaya çıkan bir yazılım oluğunu kaydetti. 
AYDEP’in Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için çok önemli bir proje olduğunu anlatan Rektör Karakaya, sistemin işlevleri, ilkeleri ve katkılarına yönelik bilgi verdi. 
Uzaktan eğitimde hedeflerle ölçmelerin birbirini teyit etmesinin zor oluğunu anlatan Karakaya, belirtke tablosu ile sistemin bunu teyit ettiğini vurguladı. Doğru müfredat, doğru kazanım ve doğru ölçme yapıldığında sistemin doğru işlediğini belirten Karakaya, tüm bunların bir araya gelmesiyle de doğru yeterliliğin kazanıldığının altını çizdi. 
AYDEP ile standartlara ve düzeye göre soru sorulabildiğine ve aynı düzeyde ölçme yapılabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Vatan Karakaya, mükemmeli yakalamanın her zaman hedefleri olduğunu belirtti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından Prof. Dr. Hüseyin Şimşek “AYDEP ve Eğitimde Kalite Güvence Sistemi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Eğitimde Kalite Güvence Sisteminin üç sacayağı olduğunu belirten Şimşek, bunların Tasarım Kalitesi (program, insan kaynağı, fiziksel ortamlar), Uygulama Kalitesi (amaçlara uygun etkinlikler, standartlara uygun süreçler) Kullanım Kalitesi (mezunların sektördeki karşılığı, istihdam kurumlarından alınan geri dönütler) olduğunu söyledi. Sunumun devamında yeterlilik belirleme hiyerarşisi, belirtke tablosu, tasarımın ilkeleri ve AYDEP arayüz detaylarını da değinen Şimşek, daha sonra Uşak Üniversitesi Senato üyelerinin sistemin ayrıntılarına yönelik sorularını cevaplandırdı.
Sunumların yapılması ve soruların cevaplanmasının ardından Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Karakaya ve ekibini böylesi özgün bir model geliştirmelerinden dolayı tebrik etti. (HABER MERKEZİ)